Ahoj, jedu do Mostu, řekla Eliška a zmizela. Dívka nemá léky, rodina pátrá na vlastní pěst

Policisté hledají 20letou Elišku Šírovou.

Dobrovolníci pátrají po ztracené

Velká pátrací akce proběhla ve čtvrtek na Mostecku. Do terénu vyrazila rodina a přátelé pohřešované Elišky Šírové (20). Do pátrání se ale zapojili i cizí lidé, kterým není osud dívky, která beze stopy zmizela, lhostejný. Nemá u sebe totiž léky, které musí pravidelně brát, což situaci násobně komplikuje.

Je to již více než měsíc, co dvacetiletá Eliška Šírová zmizela. Strach o ní má nejen rodina a známí, kteří po ní pátrají. Ve čtvrtek se k nim přidali i lidé, kteří dívku neznají, a společně tak pročesávali okolí čerpací stanice v Havrani.

„Je to o psychice. Abychom se podpořili navzájem a viděli jsme, kolik cizích lidí přišlo, aby nám pomohli, je to náročné pro všechny,” řekl k pátrací akci dědeček Elišky. Její strýc doufá, že se mladou ženu podaří najít nebo se alespoň podaří získat nějaké informace.

„Mám syna ve stejném věku, jako je Eliška. Ta věc mi není lhostejná, takže jsem se rozhodl vypomoci,“ objasnil své důvody zapojení do akce jeden z dobrovolníků.

Mobilní telefon nepoužila

Podle policie odešla Eliška Šírová 1. června odpoledne z bydliště své matky v obci Havraň na Mostecku. Svému kamarádovi řekla, že jde do Mostu. Od té doby není aktivní na sociálních sítích ani na mobilním telefonu.

Jejímu zmizení údajně předcházel spor s matkou, která měla Elišce vyčinit kvůli práci. „Když odcházela, řekla: ‚Ahoj, jedu do Mostu.‘ Nic zvláštního. Měla s sebou batoh, ale ten byl tak placatý, že tam nic nemohla mít,“ popsala poslední chvíle před zmizením její matka Karolína. „Někdy má prostě zkraty, kdy může udělat cokoliv. Už dvakrát se pokusila o sebevraždu, takže se bojím o její život a co se může stát,” obává se.

„Eliška si s sebou nevzala peníze ani doklady. Navíc s sebou neměla léky, které musí brát každý den. Rodinu měla ve čtvrtek znovu kontaktovat i policie, která se ptala, zda provádí členové nějakou vlastní pátrací akci. Dodali, že jsme to měli udělat už dřív,“ poznamenal Eliščin dědeček.

Policisté už pátrali v okolí Havraně avšak bezvýsledně. „I nadále však v rámci výkonu služby provádíme šetření po pohřešované,“ řekla policejní mluvčí Ústeckého kraje Ilona Gazdošová.

Pohřešovaná dívka se podle policistů nemusí pohybovat jen na Mostecku. Přátele má prý například v Plzni či Ostravě. Elišku můžete poznat i podle výrazného tetování. „Kdyby ji někdo viděl, ať se ozve. Strašně mi chybí a mám o ni velký strach,” prosí její matka.

Pokud o dívce cokoli víte, obraťte se na linku 158. Kontaktovat můžete i redakci Krimi Zpráv.

Tagy: