Nejdřív zapíral, pak překvapil. Řidič kvůli přítelkyni nadýchal neuvěřitelné čtyři promile

Muž nadýchal téměř 4 promile

Muž řídil opilý

Problémy s partnerkou měly muže z Chrudimska dohnat k tomu, že sedl za volant pod vlivem alkoholu. Hlídka mu naměřila bezmála čtyři promile.

Řidič svým stylem jízdy upoutal pozornost hlídky v Bylanech, a tak ho zastavila. Muž, který jel směrem na Chrudim, strážcům zákona zpočátku tvrdil, že je vše v pořádku, pak však otočil.

„Policisté ho vyzvali, aby z vozidla vystoupil a předložil jim veškeré doklady potřebné pro provoz a řízení vozidla. Pojali podezření, že by mohl být pod vlivem alkoholu, a to z jeho nejisté chůze a zpomaleného chování,“ uvedla pro CNN Prima NEWS mluvčí policie Andrea Muzikářová.

Při dechové zkoušce pak nadýchal 3,96 promile. Hlídce sdělil, že má problémy. Údajně řešil spor s partnerkou. I přes svůj stav, který značně ovlivňoval alkohol, si byl vědom, že udělal hloupost.

„Lékařské vyšetření spojené s odběrem krve muž nepožadoval, k pití alkoholu před jízdou se nakonec přiznal a jako důvod uvedl, že alkoholem řešil své osobní problémy,“ doplnila mluvčí. Za ohrožení pod vlivem návykové látky teď hrozí muži pokuta, zákaz činnosti a hlavně až rok vězení.

Tagy: