Královna Alžběta II. slaví 96. narozeniny. Pózuje s poníky a dostala speciální dárek

Alžběta II. slaví své 96. narozeniny a stráví je v Sandringhamu – na norfolkském panství, kde si užívala rodinná setkání i s vévodou z Edinburghu. K této příležitosti byla zveřejněna její nová fotografie, na trh pak putuje královnina vlastní figurka.

Organizátoři královské Windsorské koňské výstavy vystavili snímek panovnice z hradu Windsor, který byl pořízený minulý měsíc. Královna je na ní zachycena se svými dvěma poníky Bybeck Katie a Bybeck Nightingale.

„Všechno nejlepší k narozeninám, Vaše Veličenstvo,“ stojí v příspěvku Královské rodiny.

Na fotografii vypadá stále vitálně, což potvrdil i její vnuk Harry. Podle webu Sky News řekl, že jeho babička je „ve skvělé formě“. Ten se s ní setkal předtím, než s manželkou Meghan odjel do Nizozemska na Invictus Games.

Předpokládá se, že panovnice bude během pobytu v Sandringhamu bydlet v domku vévody z Edinburghu Wood Farm, který podle slov panovnice její zesnulý manžel „miloval“ a jehož kouzlo spočívá i v tom, že „moře je tak blízko“.

„Celá královská rodina Wood Farm miluje, protože se nachází stranou, domek je malý a intimní. Nemáte tu spoustu úředníků, je tu jen blízký personál,“ popsala sedmdesátiletá hospodyně na Wood Farm ve výslužbě Teresa Thompsonová.

Královniny 96. narozeniny si připomněla také společnost Mattel vyrábějící panenky Barbie. Vydala limitovanou edici postavičky panovnice. Barbie je oblečena do elegantních šatů v barvě slonové kosti a ozdobena řádovými dekoracemi. Nechybí ani diadém odkazující na královnu Marii, který Alžběta II. nosila ve svatební den.

Tagy: