Brutálně znásilnil servírku a spravedlnosti unikal 17 let. Muže z USA prozradil smrdutý dech

Tuen Kit Leečelí obvinění z brutálního znásilnění před 17 lety

Policie v USA dopadla znásilňovače se smrdutým dechem

Americká policie dopadla sedmnáct let hledaného muže, který brutálním způsobem znásilnil mladou ženu v Massachusetts. Vloupal se tenkrát do jejího domu a vyhrožoval jí nožem. Oběť ho měla identifikovat podle zápachu z úst. Právě tak muž získal přezdívku „znásilňovač s páchnoucím dechem“, napsal web The New York Times.

Posledních více než deset roků se nyní pětapadesátiletý Tuen Kit Lee skrýval v San Franciscu a snažil se vyhnout spravedlnosti. Dokonce měl po svém boku partnerku, která neměla nejmenší tušení, že žije s násilníkem. Po zadržení nejdříve svou totožnost popíral, ale později se přiznal, informoval web deníku The New York Times.

ČTĚTE TAKÉ: Hrůza v Mannheimu: Útočník pobodal policistu, je v ohrožení života. Pachatele zneškodnili

Ve vězení měl skončit už v roce 2007, když ho soud v Massachusetts shledal vinným z brutálního znásilnění servírky, s níž pracoval v restauraci, uvedl britský zpravodajský web Sky News. Na začátku února roku 2005 se v noci s maskou na hlavě vloupal do jejího domu. Držel ji na zemi, vyhrožoval jí nožem, přivázal k posteli a poté znásilnil. O několik hodin později ji doma našel její přítel. „Klíčovým důkazem se stal dech, když poškozená vypověděla, že ten jeho byl opravdu páchnoucí,“ uvedl policista Mark Kennedy.

Právě podle zápachu z úst dokázala poté znásilněná žena Leeho identifikovat. S místem činu jej navíc spojovala DNA. Během vyšetřování ho úřady propustily na kauci a násilník ještě před vynesením rozsudku uprchl. Nejprve odjel do New Yorku a poté do San Franciska, kde ho o 17 let později policisté dopadli. „Jsme rádi, že se nám podařilo dostat tohoto muže pryč z ulic,“ řekl Kennedy. Lee má být nyní vydán zpět do Massachusetts, kde ho čeká nový soud.

Obžalovaný si obstaral novou identitu a vedl na útěku spořádaný život. Jeho partnerka během zatýkání plakala a tvrdila, že se policisté museli splést. Také sousedé byli zaskočeni. „Zadrželi ho velmi blízko místa, kde bydlím. Představa, že tam někdo takový žil tak dlouho, je děsivá,“ uvedla místní obyvatelka Laura Marksteinová.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Rozsáhlé pátrání a strach v USA: Z vězení uprchli odsouzení, hledají nocleh. Místní se bojí

Tagy: