Brutální útok psa ve Žďáru nad Sázavou: Napadené ženě museli amputovat nohu, bojuje o život

Pes American Bully

Amputovaná noha a rozdrásané kusy těla. Žena po napadení psem bojuje o život

Pes v areálu útulku ve Žďáru nad Sázavou brutálně pokousal 62letou ženu. Ta bojuje o život, lékaři jí již amputovali nohu. Majitel zvířete byl v úterý v době útoku na záchytce. Případem se zabývá policie.

V úterý dopoledne ve Žďáru nad Sázavou napadl dvaašedesátiletou ženu pes v areálu útulku v Jihlavské ulici, informoval server iDnes.cz. Podle vyjádření vnučky zraněné pes pobíhal v areálu útulku zcela volně. „Kousal ji všude možně, do nohy, do hlavy, prostě všude, místy až na kost,“ uvedla a incident označila za brutální.

Jen o několik chvil před tím měl na člověka zaútočit i na nedalekém nádraží.

ČTĚTE TAKÉ: Robotický pes se obětoval pro životy amerických policistů. Strážníci popsali jeho zákrok

Podle webu Novinky.cz se mělo jednat o krátkosrstého psa střední velikosti, který se až do incidentu podle svědků neprojevoval nijak agresivně. Pracovníci útulku, kteří ho znali, hovořili o nepochopitelném zkratu.

Hlídka dorazila na místo do pěti minut. „Policisté okamžitě zasáhli a podařilo se jim psa od ženy odtrhnout, čímž zabránili pokračujícímu útoku. Poté vážně zraněné ženě až do příjezdu zdravotnické záchranné služby poskytovali neodkladnou první pomoc. Rychlým a profesionálním zákrokem ženě zachránili život,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Poté si ji do péče převzali záchranáři. „Pacientka utrpěla těžká zranění a ve vážném stavu byla letecky přepravena do nemocnice v Brně,“ sdělil Petr Janáček, mluvčí Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina. Její stav je vážný.

Nejasné okolnosti incidentu

Podle vnučky byla ženě vlivem enormní ztráty krve amputována noha. Příbuzná si zároveň postěžovala na policii. „Nekomunikuje s námi, vůbec nevíme, co se teď kolem události děje. Je to jak zlý sen,“ popsala zklamaně.

„Takový pes měl být v nějaké kleci, pod přísným dohledem. Co kdyby se tam pohybovaly nějaké děti? Lidé by měli být v místech, kde se útulek nachází, opravdu opatrní. Tohle byla opravdu tragédie, to už se prostě nesmí nikdy stát,“ lamentovala vnučka.

„S ohledem na osobu, kterou pes napadl a vážně poranil, nebudeme případ nijak blíže komentovat,“ upřesnila průběh vyšetřování policejní mluvčí Čírtková. Pes prý nikoho dalšího nezranil  – do útulku byl umístěn kvůli problémům majitele. „Ten byl v podnapilém stavu a musel být transportován do protialkoholní záchytné stanice v Jihlavě,“ upřesnila Čírtková.

Bližší informace o celém incidentu neposkytla ani majitelka útulku Hana Janáčková. „Nemám vám k tomu co sdělit, všechno se teprve vyšetřuje, je tam spousta nejrůznějších okolností. Ostatně mám i zakázáno od policie k tomu cokoliv říkat,“ pronesla.

Majitelé útulku se již obrátili na právníky, informovaly Novinky.cz. Hodlají se bránit kvůli možnému nařčení ze zanedbání svých povinností.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Pes Roger neuspěl na policejní akademii, teď pomáhá po tchajwanském zemětřesení

Tagy:
pes policie napadení Jihlava Zdravotnická záchranná služba Kraje Vysočina