Zpěvačka Aneta Langerová režisérkou. Točí krátké filmy ze života přátel a rodiny

Aneta Langerová na premiéře filmu 8 hlav šílenství 11. října 2017

Zpěvačka Aneta Langerová možná brzy změní profesi a stane se filmařkou. K jedné ze svých posledních písní si sama režírovala videoklip. V soukromí navíc natáčí vlastní krátké filmy.

„Režíruji takové své krátké filmy, které se většinou týkají rodiny nebo přátel. Natáčím si, fotím si a vím, že by mě to bavilo, Ale zatím to připravuji jen tak sama pro sebe a chci mít klid, že to nikdo nehodnotí a je to jenom moje radost,“ popisuje své hobby filmařka Langerová.

Se svým týmem vydala dva videoklipy. V nich nebude vidět, jen slyšet. Herecké výkony přenechala skutečným hercům. Mohla tak vše pozorovat pohledem režisérky za kamerou. „To, co jsme ve videoklipu chtěli, tak byly opravdu herecké výkony a ač bych se snažila sebevíc, tak herce nikdy v životě nedoženu. Herečka Anna Fialová má užasnou energii a je z ní cítit chuť do života. Miloslav Mejzlík působí velmi pokorně,“ poznamenává režisérka Langerová k obsazení klipu a k výkonům. Prý zcela splňují její představy.

Film není pro Langerovou příliš vzdálená umělecká disciplína. Sama si už v jednom zahrála. A dokonce hlavní roli v netradičním životopisném příběhu o ruské básnířce Anně Barokové, která žila v období 1901–1976. Historické drama 8 hlav šílenství mělo premiéru 12. října 2017.

Langerová oslavila 26. listopadu 34. narozeniny a sama si k nim nadělila netradiční dárek. Nové album. „Pro mě je důležité se umět obdarovat, proto bylo fajn, že jsem si mohla nadělit takový dárek,“ říká zpěvačka, vítězka první řady soutěže Česko hledá SuperStar z roku 2005.

Sama si na velké narozeninové oslavy nepotrpí. „Jsem takový ten člověk, který přijímá telefonáty. Měla jsem jednu velkou oslavu, když mi bylo třicet. Tehdy s myšlenkou, že spojím i lidi, které znám, ale oni se mezi sebou neznají,“ vzpomíná Langerová.

Novým albem se táhne téma dualit. U jedné z písní se nechala inspirovat románem od spisovatele Jacka Londona a také jedním blízkým příbuzným. „Nejdříve mě inspiroval otec, který podle mě žije takový velmi bohatý a pestrý, ale přesto prostý život. A o tom je celá píseň. Že je člověk spokojený a vděčný za to, co má. Prostě nejít za nějakým bohatstvím a slávou, ale spíš za hodnotami, které jsou to nejdůležitější, co máme.“ uzavírá zpěvačka a příležitostná režisérka Aneta Langerová.

Tagy: