ANKETA: Dodržují Češi zákaz nočního vycházení? Ptali jsme se lidí v centru Prahy

Jak lidé dodržují zákaz nočního vycházení?

Česko poprvé zažilo zákaz nočního vycházení. Ten od středy platí od devíti hodin večer do pěti hodin ráno, a to do úterý 3. listopadu. Existují výjimky pro ty, kteří cestují z nebo do zaměstnání, nebo pro lidi venčící psy v okolí 500 metrů od svého bydliště. Policisté tak mohou ty, které v pozdních večerních hodinách venku potkají, kontrolovat, zda do těchto výjimek spadají. Jak lidé opatření dodržují, zjišťovali reportéři CNN Prima NEWS.

Ulice hlavního města byly vesměs prázdné. Lidé se rozhodli, že opatření, které má zabránit šíření koronavirové infekce, dodržovat budou. Občas se ale v pražském centru lidé objevili.

Občané na dotaz reportéra, proč se po deváté hodině večer nacházejí venku, odpovídali s tím, že se vracejí ze zaměstnání. „Byl jsem v práci, pracuji do deseti hodin večer,“ sdělil jeden z respondentů. „Jdeme ze zaměstnání,“ uvedli další dva lidé. „Jdu teď domů z práce,“ řekl muž.

Někteří ve večerních hodinách zařizovali jiné naléhavosti, například bydlení. „My se stěhujeme, teď jdeme domů, bydlíme právě tam,“ popsal pro CNN Prima NEWS dotazovaný pár.

Podívejte se na celou anketu.

Tagy: