Baldwin cvičil tasení zbraně v kostele, pak zazněla rána. Asistent měl problém už dříve

Asistent režie Dave Halls, který minulý týden podal herci Alecu Baldwinovi nabitou zbraň, byl již dříve propuštěn z jiné produkční společnosti kvůli podobnému incidentu. V roce 2019 měl zranit „nečekaným výstřelem“ člena zvukařského štábu, uvedla americká stanice CNN s odkazem na prohlášení firmy Rocket Soul Studios. Baldwin omylem zastřelil kameramanku, když trénoval tasení zbraně v kostele.

Ještě před tím, než se Halls zapojil do natáčení westernového snímku Rust, působil jako asistent režie filmu Freedom’s Path (Cesta svobody). Během natáčení v roce 2019 ale na place „neočekávaně vystřelila zbraň“. Náboj zranil člena týmu, který se staral o ozvučení, načež byla okamžitě zastavena veškerá práce a povolán zdravotník.

Naštěstí šlo jen o lehké zranění, po vyšetření pak bylo členovi zvukařského týmu doporučeno navštívit nemocnici. Po několika dnech se pak vrátil zpět k natáčení.

„Halls byl z natáčení stažen ihned poté, co vystřelila rekvizitní zbraň. Produkce neobnovila natáčení, dokud Dave neodešel z místa pryč. Po ukončení natáčení pro ten den byl oficiálně propuštěn a byly mu sděleny konkrétní důvody,“ uvedla společnost Rocket Soul, která měla na starost produkční část filmu.

„Dave událostí velmi litoval a pochopil důvody, proč byl propuštěn. Po dobu hlavního natáčení byl najat nový asistent režie i nový zbrojíř,“ uvedla firma v prohlášení pro americkou stanici CNN. Halls se k ani jednomu z incidentů nechtěl vyjádřit.

Nezávislý western Rust se natáčel ve známé lokaci Bonanza Creek Ranch poblíž Santa Fe v Novém Mexiku. Nízkorozpočtová produkce už před smrtí kameramanky Hutchinsové narážela na problémy, uvádí s odvoláním na trojici informovaných zdrojů Los Angeles Times.

Vícero členů štábu prý mělo výhrady vůči pracovním podmínkám a přístupu k bezpečnosti, přičemž nejméně jeden z kameramanů si údajně minulý víkend stěžoval na práci se zbraněmi.

Dva svědci deníku popsali incident z minulé soboty, kdy Baldwinův dublér vypálil dva výstřely, ačkoli byl rovněž předtím ujištěn, že pistole není nabitá. „Správně mělo následovat vyšetřování, jak se to stalo,“ uvedl jeden z nejmenovaných zdrojů. „Neproběhl žádný mítink k bezpečnosti. Nepřišlo žádné ujištění, že už se to znovu nestane. Jediné, co chtěli, bylo spěchat a spěchat a spěchat,“ dodal.

Baldwin trénoval tasení zbraně v kostele

Herec Alec Baldwin minulý týden během zkoušky trénoval tasení revolveru a namířil ho na kameru, když zazněl výstřel. Vyplývá to ze soudních záznamů, které podle serveru BBC News zahrnují místopřísežná prohlášení režiséra Joela Souzy a kameramana Reida Russella.

Herec podle nich seděl v kostelní lavici a nacvičoval tasení zbraně. Souza v tu chvíli nahlížel přes rameno Hutchinsové, když uslyšel něco, co znělo jako „bič a pak hlasité prásknutí". Rána zasáhla kameramanku do hrudi.

„Joel si pak matně vzpomíná, že si (Hutchinsová) stěžovala na břicho,“ uvádí se v záznamech. Poté začala klopýtat a někdo jí pomohl lehnout si na zem. Podle kameramana Russella, který byl vedle ní, si stěžovala, že necítí nohy. Kameramanka zemřela po převozu do nemocnice. Raněného režiséra později zdravotníci z nemocnice propustili.

Na otázku, jak Baldwin zacházel se střelnými zbraněmi při natáčení, Russell odpověděl, že byl velmi opatrný. Uvedl případ, kdy se herec ujistil, aby vedle něj nebyl dětský herec, když se střílelo.

Tagy: