Atoly plodnosti s magickými silami? Italské ostrovy jako sexuální poutní místa

Ostrovy Stromboli a Filicudi patřící mezi známé Liparské ostrovy disponují podle zvěstí domácích obyvatel magickými a afrodiziakálními sílami. Jsou tak vhodným místem pro ty, kteří se snaží znovu najít či obnovit svou vášeň nebo počít potomka. I proto se jim někdy říká „atoly plodnosti“. Na webu americké televize CNN se podívali na zajímavý fenomén blíže.

Tamní obyvatelé tvrdí, že se ostrovy, ležící v Tyrhénském moři u severního pobřeží Sicílie, díky své údajné schopnosti posilování libida staly takzvanými sexuálními poutními místy. Rovněž říkají, ač není jasné, odkud to vědí, že relaxační atmosféra a rajské prostředí ostrovů páry povzbuzuje k „experimentům v ložnici“.

Povídá se, že se do regionu stahují novomanželské páry z celého světa, které touží mít děti. Mladé ženy doufající v nalezení vysněného muže pronášejí tiché modlitby při pohledu na moře a útesy, které jsou pro tuto lokalitu tak typické.

Ostrov ohně a vášně Stromboli spouští sexuální vibraci

Nejafrodiziakálnějším z ostrovů má být Stromboli, který je rovněž jednou z nejaktivnějších sopek na světě. Každých patnáct minut na ostrově probíhají viditelné erupce. „Je to velmi smyslné místo, ostrov ohně a vášně,“ míní místní obchodník s vínem Maria Puglisi. „Pokaždé, když vrchol vybuchne, můžete uvnitř cítit neustálé vibrace. Jako by sopka explodovala přímo ve vašem těle. Je to mocné afrodiziakum,“ doplňuje.

Podle Puglisiho si řada lidí, kteří se vydávají na osmihodinový výlet směrem ke kráteru, svlékne svršky a lehá si břichem na chvějící se půdu, aby lépe cítili vibrace probíhající jejich těly. „Je to orgasmický zážitek, rituál, který podněcuje vášnivý sex. Teplo a sopečné údery se dostanou do vaší krve a spustí sexuální vibraci ve vzduchu. Vulkán je naživu, říkáme mu ‚Iddu‘ (On) a on je vinný za vzrušení lidí. Je to nezbedný chlapec,“ popisuje Maria Puglisi.

Rovněž unikátní noční vůni a štiplavému vzduchu na Stromboli se přičítají afrodiziakální vlastnosti a probuzení vášní. Ostrov je mimo jiné domovem neobvyklé rostliny, která má v noci uvolňovat hypnotickou vůni zvyšující libido a pomáhat párům otěhotnět. „Jmenuje se cestrum nocturnum (kladivník noční; pozn. red.) a její zeleno-bílé květy vykvétají při západu slunce,“ tvrdí Luisa Paduanová, majitelka jedné z tamních restaurací, a dodává: „Tehdy provádí svá kouzla. Říkáme jí Dáma noci nebo Kráska noci. Její vůně je tak silná, že může způsobit příjemné závratě, a přetrvává až do prvních ranních hodin.“

Jeskyně plodnosti a falická skaliska okolo Filicudi

Nedaleký ostrov Filicudi se zase vyznačuje „sexy“ přírodními elementy, jako jsou falické skalnaté výběžky dmoucí se z moře, vysoké až několik desítek metrů, a odlehlé jeskyně, o nichž se šíří zvěsti, že jsou hojně vyhledávány páry pod záminkou úkrytu před sluncem.

Místní rybáři jsou známí tím, že páry, které si je najmou, vyloďují v takzvaných „jeskyních plodnosti“. Rybáři nabízejí také službu, při níž mladé dívky vezmou na lodní výlet, který zahrnuje dotýkání se neobvykle tvarovaných skalních útesů, jež mají při hledání lásky přinést štěstí. Jedním z vrcholů plavby bývá 85metrový skalní výběžek La Canna.

„Jedna taková skála ve tvaru mužských genitálií má přinášet štěstí: dívky, které si ji pohladí, nakonec najdou muže, vdají se a mají spoustu dětí,“ tvrdí Nino Terrano z potápěčského centra I Delfini.

Tagy:
vulkán vůně jeskyně Sicílie ostrovy Itálie skály plodnost Stromboli Liparské ostrovy Filicudi Tyrhénské moře