Šok pro manžele z Liptova, policie jim zabavila auto. Je klíčovým důkazem vraždy v Dánsku

Manželé z Liptova zjistili, že jejich vůz je považován za hlavní důkaz ve vyšetřování vraždy v Dánsku.

Auto zapletené do vraždy

Vaše auto je klíčovým důkazem v případu vraždy sedmnáctileté dívky. Tato věta překvapila manžele ze slovenského Liptova, kterým ho policie nečekaně zabavila. Čin se odehrál v Dánsku už v roce 2016 – tamní strážci zákona teď doufají, že se vůz stane klíčovým důkazem.

„Bylo to hrozné, dosud tomu nevěřím. Je smutné, co se ve světě děje,“ líčila majitelka vozu reportérce TV JOJ. Manželé z Liptova jsou v šoku. Auto, které dva roky používali, se stalo klíčovým důkazem ve vyšetřování vraždy. „Koupili jsme si ho přes jednoho pána, který auta dováží z Dánska a poté je prodává,“ sdělil majitel vozu.

Prodejce auto bez problémů na Slovensku přihlásil a dovezl manželům. Ti ho pak následně používali až do 20. dubna letošního roku. Tehdy u nich doma zazvonila v noci kriminálka. „Ve 23 hodin zazvonili policisté s tím, že se s tímto vozem stal zločin v Dánsku,“ uvedl majitel. „Řekli nám, že mají příkazy od Interpolu, že musí auto zadržet. V Dánsku ho měl vrah,“ doplnila žena.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Brutálně zavraždil exmanželku i jejich dva psy. Soud muže poslal na 11 let do vězení

Dánské internetové portály žijí případem brutální vraždy a znásilnění mladých děvčat. Dvaatřicetiletý Dán skončil před měsícem za mřížemi poté, co u něj našli třináctiletou pohřešovanou dívku. Byl obviněn z únosu a znásilnění, je ale podezřelý i z vraždy sedmnáctileté Emily.

Tu našli zavražděnou v roce 2016 a právě v jejím případě je zajištěné auto klíčovým důkazem. Údajný vrah si ho koupil před sedmi lety. A bylo i na místě, kde Emily naposledy viděli živou. Případ manželům popsali dánští novináři, kteří si je na Slovensku našli. „Začali nám vyprávět, že celá země čeká na to auto a že může být jedním z klíčových důkazů,“ sdělila majitelka vozu.

Bez auta a informací

Vrah se měl auta zbavit už v roce 2020. Z vrakoviště si ho ale vzal zájemce, který ho opravil a poté nabídl k prodeji. Přes slovenského prodejce se dostalo až k manželům do Liptova. Ti teď nemají ani auto, ani sedm tisíc eur, které za něj zaplatili. „Od chvíle, kdy si auto vzali, nic nevíme,“ doplnil majitel vozidla.

„Měli by se nechat zastupovat advokátní kanceláří, která bude komunikovat s orgánem činným v trestním řízením v Dánsku nebo se soudem. Automobil koupili v dobré víře, v podstatě jsou těmi, kteří jsou poškozeni,“ uvedla odbornice na trestní právo Lucie Kurilovská.

Tagy: