Auto na Olomoucku nejdřív narazilo do domu, pak začalo spolu se vším okolo hořet

V Dolanech u Olomouce došlo k závažné dopravní nehodě, která pokračovala následným požárem rodinného domu a poškození několika vozidel.

Několik jednotek z řad profesionálních a dobrovolných hasičů na Olomoucku vyjíždělo v neděli v ranních hodinách k velmi vážné situaci. V Dolanech u hlavní komunikace dále na Šternberk sjelo osobní vozidlo z cesty, prorazilo plotovou konstrukci a silným nárazem posunulo vozidlo zaparkované před domem do dřevěné garáže. To pak zajelo do rodinného domku.

Vozidlo po nárazu začalo hořet. Vyděšení obyvatelé z rodinného domku nejdříve uslyšeli divné zvuky z prostor kuchyně. Jakmile si všimli zničené a posunuté kuchyňské linky, vyběhli ven. V hořícím vozidle zůstal zraněný řidič, kterého dostali do bezpečí. Ve stejných chvílích došlo k výraznému rozšíření vzniklého požáru nejen na další vozidlo a dřevěnou garáž, ale i do půdních prostor rodinného domu.

Po uhasení požáru zdaleka nebylo po všem

Včasným zásahem hasičů se podařilo zamezit rozšiřování hoření do obytné části. K místu dorazila profesionální jednotka stanice Šternberk a z řad dobrovolných hasičů jednotky Dolany, Bohuňovice a Bělkovice-Lašťany. Při požáru došlo ke zranění dvou osob, řidiče havarovaného vozidla a obyvatelky z domu, která se nadýchala nebezpečných zplodin z ohně. Do příjezdu posádek zdravotníků poskytovali hasiči předlékařskou péči, posléze asistovali záchranářům.

Vizuální kontrolou a za využití termokamery jsme dohledali hrozící menší ohniska. Část dřevostavby domu bylo nutné rozebrat a dohasit skrytá hoření. Z půdního prostoru museli hasiči vynosit uskladněné věci. Po skončení záchranných a hasebních prací dorazil na pomoc ze stanice v Olomouci technický speciál. Jednotky v závěru provedly provizorní zajištění dřevěnou konstrukcí u vjezdu garáže.

Hasiči zároveň zvládli, opět za využití technického speciálu z centrální stanice v Olomouci, vyprostit a odstavit na bezpečné místo obě požárem poškozená vozidla. Po dopravní nehodě došlo k poškození nárazem dalšího vozidla, to požárem zasaženo nebylo.

Tagy: