Neuvěřitelná scéna z Kostelce. Vrak brání opravě silnice, město to vyřešilo po svém

Auto v Alšově ulici stojí už 10 let

V Alšově ulici v Kostelci nad Labem stojí auto na svém místě už 10 let

Nepojízdné auto komplikuje opravu v Alšově ulici v Kostelci nad Labem. Podle místních stojí na jednom místě už 10 let. Obec ho může odstranit až šest měsíců poté, co vyzve majitele k odklizení. Jenže rekonstrukci ulice bylo zapotřebí začít dříve. A tak se opravuje i kolem vraku a auto vypadá, jako by stálo na stupních vítězů.

Více než rok se plánovala rekonstrukce silnice v Kostelci nad Labem. Opravu nyní zdržuje auto, které jeho majitel nepřeparkoval. V Alšově ulici je zhruba 15 domů a většina jejich obyvatel si na komplikace způsobené jejich sousedem stěžuje. Majitel auta podle nich o ničem nevěděl. „Když ho osobně zkontaktujete, řekne vám, že o tom nevěděl. Podle mého názoru tam bude ještě tak měsíc stát a pak přijede nějaký „oceložrout“, který ho odstraní,“ vyjádřil se jeden ze sousedů.

Další z nich dodává: „Auto tady neměl nikdo, všichni ho dali pryč, jen on ho tu nechal. Akorát brzdí celou opravu. Včera říkal manželovi, že neví, jak ho dostat dolů. To už je jeho problém, ať si to zaplatí.“ Podle jedné z obyvatelek ulice tam auto stojí už 10 let a celou dobu je nepojízdné.

Městský úřad už před 5 měsíci majitele vyzval, aby auto odklidil, to se ale nestalo. „Zjistili jsme, že je auto nepojízdné a má prošlou technickou kontrolu. Na základě našich zákonů ho můžeme odstranit z této komunikace po šesti měsících,“ řekl ke komplikaci starosta města Josef Chalupa (ODS).

Tento termín nastane na začátku května, pokud majitel auto neodklidí, udělá to město na své náklady. Ty po něm ale bude zpětně vymáhat. Muže, kterému auto patří, se redakci CNN Prima NEWS nepodařilo sehnat.

Tagy: