Automobil srazil na Jindřichohradecku cyklistku. Žena zemřela, příčinu nehody policie vyšetřuje

Při dopravní nehodě zemřela ve čtvrtek večer na Jindřichohradecku cyklistka. Srazila se s protijedoucím vozidlem a po pádu na vozovku utrpěla těžká zranění, kterým podlehla. Nehoda se stala kolem 20:30 u obce Hadravova Rosička.

„Řidič osobního automobilu Audi jedoucí od Nové Včelnice ve směru na Dívčí Kopy se při projíždění táhlé levotočivé zatáčky střetl s protijedoucí cyklistkou, uvedla policejní mluvčí Věra Mžiková. Přesnou příčinu tragické události policie vyšetřuje. Ta o tragické události informovala na svém webu.

K TÉMATU: Na Olomoucku se utopili dva muži. První v rybníku, druhý ve vodní nádrži

Jde o druhou oběť nehod na jihu Čech o prázdninách. Od začátku roku si nehody v kraji vyžádaly již 21 obětí. Ke srážce auta s cyklistou došlo v úterý i na křižovatce u Zaříčan na Kutnohorsku. Muž na kole utrpěl těžká zranění, kterým později podlehl.

Nedostatečná čitelnost cyklistů

Velmi častým důvodem nehod cyklistů je podle koordinátora BESIPu pro Jihomoravský kraj Pavla Čížka nepřizpůsobení jízdy okolním podmínkám nebo přecenění vlastních sil. Jejich velkou chybou je i nedostatečná čitelnost „Pokud nedám včas dalším účastníkům provozu najevo, co se chystám udělat, znemožňuji šanci řidičů pohotově zareagovat,“ poznamenal Čížek v pořadu Nový den.

MOŽNÁ JSTE PŘEHLÉDLI: Děsivá nehoda na Strakonicku: Řidička smetla skupinu cyklistů včetně dětí. Zasahoval vrtulník

Tagy: