Skoro čtyřmetrový žralok plaval u pobřeží Británie. Rybář ho natočil, podívejte se na záběry

Skoro čtyřmetrového žraloka natočil rybářský veterán Jimmy Price u pobřeží Anglesey v severním Walesu. Mělo se jednat o mládě planktonožravého žraloka velikého, tedy o druhou největší parybu na světě. Šokující nahrávku, která vzbudila vlnu pozitivních reakcí, zveřejnil na svých sociálních sítích. Informace přinesl deník The Mirror.

Jimmy Price se zrovna chystal zúčastnit rybářské soutěže, ale nečekal, že se mu podaří „ulovit“ zrovna žraloka. „Okamžitě jsem upustil prut a začal ho nahánět s mobilem v ruce. Chtěl jsem mít důkaz. Zajímavé věci vídám celkem často – jednou jsem například viděl pobíhat mořské vydry po pláži v Llanddulas – a rád se o ně podělím na internetu. Lidi to zajímá a může to být poučné,“ řekl rybář pro deník The Mirror a dodal, že byl pravděpodobně jediným svědkem.

ČTĚTE TAKÉ: Turisty na Jadranu ohrožují „ohniví červi“. Při popíchání bodlinami je nutný zásah lékaře

Žralok přes svoji velikost nepředstavuje pro člověka žádné nebezpečí, protože se živí planktonem. Od května do září lze tento druh žraloka podle deníku North Wales Live potkat v britských vodách téměř kdekoli. Obvykle se vyskytují u jihozápadní Anglie, západního Skotska a severozápadního Walesu.

No mackerel just sharks 🦈

Posted by Jimmy Price on Sunday, June 16, 2024

Dospělí žraloci velcí obvykle dosahují délky osmi metrů, proto rybář předpokládal, že se jedná o mládě. Jeho domněnky potvrdila Mořská Zoo v Anglesey a uvedla: „Často dostáváme zprávy o výskytu žraloků velkých v blízkosti pobřeží, za tuto sezónu je to ale první oficiální důkaz.“

„Ježíši, zrovna dneska ráno jsem plaval ve vnitřním přístavu docela daleko od břehu,“ napsal jeden muž poté, co rybář zveřejnil nahrávku na sociální síti Facebook. Snímek vzbudil vlnu pozitivních reakcí. Uživatelé většinou rybáři gratulovali k tak velkému „úlovku“.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Chvíle hrůzy na rodeu: Býk skočil mezi diváky, zranil několik lidí. Řádil pak i na parkovišti

Tagy: