Změna lékaře odhalila krutou diagnózu. Pomoc dvouapůlleté Terezce nabídl i žokej Váňa

Ještě v dubnu si dvouapůlletá Terezka hrála se svou čtyřletou sestřičkou Haničkou a ostatními dětmi na hřišti. Pak však přišla rána, po níž poslední měsíce tráví v nemocnici. Její maminka, která je samoživitelka, si totiž musela vyslechnout krutou diagnózu: dcera trpí akutní lymfoblastickou leukémií. Společně bojují, aby se z Terezky opět stala zdravá a usměvavá holčička. Do pomoci se neváhali zapojit ani vyhlášení žokejové včetně Josefa Váni staršího. A pomoci můžete i vy.

Dosud radostný život tříčlenné rodiny se v květnu obrátil vzhůru nohama. 2,5letou Terezku začaly provázet zdravotní komplikace, kdy jí byla diagnostikována indukce střev. Po operaci si prošla třemi kůrami antibiotik, ale žádná nepomohla. Malá holčička si neustále stěžovala na bolavé nohy a provázely ji neustupující horečky.

Zoufalá matka se proto rozhodla změnit doktora. Nová lékařka dívence provedla odběr krve a nabyla podezření, že má akutní lymfoblastickou leukémii. Ta se nakonec po převozu Terezky na onkologicko-hematologickou kliniku v Motole potvrdila. Následovala další operace, při které lékaři do Terezky vpravili centrálek, díky němuž tělo přijímá transfuze, chemoterapie a odebírají se z něj vzorky krve.

Pomůže dražba rajtek?

Malá bojovnice má nyní za sebou druhý blok léčby. Rodina s nejbližšími čeká na odběry kostní dřeně, které ukážou, jak zabírá. Pokud se vše podaří, bude léčba Terezky trvat ještě dva roky. Nyní však dívenka vyžaduje neustálou péči a speciální stravu. Do nemocnice navíc dojíždí dlouhé hodiny z Hrubého Jeseníka. Rodina se ale ani během takto náročného období nevzdává.

Pomáhejme společně

Redakce CNN Prima NEWS navázala spolupráci s dárcovskou on-line platformou Znesnáze, která umožňuje vytvoření charitativní sbírky během krátkého časového úseku. Tato platforma byla vytvořena v lednu 2020 Nadačním fondem pomoci. Pokud i vy chcete pomáhat potřebným, podpořte některý z projektů či sbírek, které naleznete na webu CNNPrima.cz nebo právě na stránkách znesnaze21.cz.

Situaci nepřispívá ani současná ekonomická krize a zdražování. Proto se do celé situace vložila bývalá dostihová jezdkyně a kamarádka rodiny Barbora Miksánková. „Když se řeší život dítěte, na ostatní nezbývá čas, energie a ani myšlenky,“ vysvětlila. Rozhodla se tak založit sbírku na stránce Znesnáze21.

Tím však její pomoc neskončila. „Oslovila jsem s žádostí o pomoc i své bývalé kolegy, překážkové žokeje Josefa Váňu st., Josefa Bartoše, Jana Faltejska, Jana Kratochvíla, Jaroslava Myšku, Pavla Složila a Marka Stromského. Bez rozmýšlení nám přislíbili 100procentní účast s pomocí,“ přiblížila Miksánková.

Všichni závodníci věnují své podepsané rajtky, v nichž absolvují Velkou pardubickou, do dražby. Ta proběhne přímo na závodišti, a to v den významného dostihu – 9. října 2022. „Veškerý výtěžek z dražby bychom rádi věnovali Terezce s maminkou a sestřičkou Haničkou,“ doplnila bývalá žokejka. Pomoci však můžete i vy, a to skrze sbírku na stránkách Znesnáze21. Vybrané finance půjdou na léčbu, dopravu, podporu rodiny, speciální stravu a doplňky stravy.

Tagy: