Česko si užívá babí léto. Ve středu teploty vystoupají k 22 °C, jak bude ve zbytku týdne?

Čeká nás krásné podzimní počasí...

Počasí 5.10.2022 (6:09)

I ve středu bude v Česku polojasno, přechodně až oblačno. Po ranních ojedinělých mlhách si lidé užijí příjemných teplot – ty nejvyšší se budou pohybovat mezi 18 až 22 °C.

Ve středu bude polojasno, přechodně až oblačno, a to zejména na severu a severovýchodě země. Z rána se ojediněle objeví mlhy. Během dne jsou nejvyšší teploty očekávané mezi 18 až 22 °C, na severu a severovýchodě kolem 17 °C. Naopak na horách vystoupají pouze ke 14 °C. Vát bude mírný jižní až jihozápadní vítr o síle 2 až 6 m/s.

V noci na čtvrtek bude jasno až polojasno. Nejnižší teploty pak klesnou ke 12 až 8 °C, při klidném větru padnou až k 6 °C. Vát bude západní až jihozápadní vítr o síle 3 až 7 m/s.

Od čtvrtka budou denní teploty lehce klesat. Ty nejvyšší se budou pohybovat mezi 17 až 21 °C, na jihovýchodě však mohou vystoupat až k 23 °C. Během dne pak bude jasno až polojasno, od severozápadu přechodně oblačno. Vát bude mírný západní až severozápadní vítr o síle 3 až 7 m/s.

A jak bude s příchodem víkendu? V pátek opět jasno až polojasno. Denní teploty se budou pohybovat mezi 17 až 21 °C. V sobotu bude situace obdobná. Nejvyšší denní teploty vystoupají k 16 až 20 °C, bude však oblačno až polojasno. S posledním dnem týdne se ochladí. Nejvyšší teploty jsou v neděli očekávané v rozmezí mezi 13 až 18 °C.

Tagy: