Babiš s Monikou se rozcházejí. Naše cesty se rozdělují, láska k dětem zůstává, oznámili

Andrej Babiš a jeho žena Monika

Andrej Babiš se rozchází s manželkou Monikou

Expremiér Andrej Babiš (ANO) se rozchází se svou manželkou Monikou. Oznámil to na sociálních sítích. „Naše rodinné vazby zůstávají pevné, a i když se naše osobní cesty mění, naše láska a respekt k sobě a k našim dětem zůstávají stejné,“ napsal politik na svém instagramovém profilu. Zda se manželé hodlají i rozvádět, není z příspěvku jasné.

„Po třiceti společných letech plných vzestupů, pádů a nezapomenutelných zážitků jsme se s Monikou rozhodli, že naše cesty se nyní rozdělují. Jako rodiče dvou úžasných dospělých dětí si nejvíce přejeme zachovat rodinnou harmonii. Děkujeme vám za pochopení a žádáme o zachování soukromí. Naše rodinné vazby zůstávají pevné, a i když se naše osobní cesty mění, naše láska a respekt k sobě a k našim dětem zůstávají stejné,“ uvedl Babiš na sociální síti Instagram.

Poslední dobou byl pár vidět čím dál častěji odděleně. Dovolené trávili zvlášť, což bylo patrné ze sociálních sítích. Babišová například naposledy zavítala do Říma, své zážitky pak sdílela na svém Instagramu. Šéf hnutí ANO zamířil naopak do Karibiku. Zda se manželé hodlají i rozvádět, není z příspěvku jasné.

Moniku, rozenou Herodesovou, si bývalý předseda vlády z hnutí ANO vzal před sedmi lety. Spolu mají dvě děti, Frederika a Vivien. Iniciovala mimo jiné založení Nadace Agrofert, která vznikla v roce 2011.

Monika se s Babišem seznámila v roce 1992. Nastoupila v té době jako sekretářka do podniku Lovochemie, kde byl Babiš jedním z ředitelů. Příjmení Babišová používá od roku 2013, dle svých slov kvůli společným dětem. Vdaná je podruhé.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Jak reálný je scénář, v němž by Strakově akademii vládlo hnutí ANO společně s SPD? Podle předsedy nejsilnějšího opozičního celku Andreje Babiše to není ideální partner do vlády.

Tagy: