Babiš jde ve středu na operaci. Se zablokováním tenkého střeva to nesouvisí, říká

Expremiér Andrej Babiš (ANO)

Babiš oznámil, že jde na operaci

Zítra podstoupím nějaký operační zákrok, prozradil v úterním Press klubu na Frekvenci 1 bývalý premiér a současný poslanec Andrej Babiš (ANO). Popřel spekulace, že by zákrok souvisel s nedávnou návštěvou IKEM, a odmítl také informaci, že se chystal do Maďarska podpořit tamního předsedu vlády Viktora Orbána před parlamentními volbami.

„Zítra podstoupím nějaký operační zákrok, který nemá nic společného se zablokováním tenkého střeva. Nemá to nic společného s IKEM. Nikdy jsem ani neplánoval jet do Maďarska,“ uvedl Babiš v úterním vysílání Frekvence 1.

Ještě dopoledne Rádiu Impuls řekl, že se cítí dobře, ale lékaři by rádi zjistili, co bylo příčinou stavu, kdy před více než dvěma týdny ztratil vědomí a měl zablokované tenké střevo. Střevní neprůchodnost totiž může mít víc důvodů. Po týdnu ho lékaři propustili s tím, že musí absolvovat další vyšetření. Hospitalizace už ale nutná podle něj nebude.

V poslaneckém klubu ANO se rozšířil COVID-19, Babiš podle svých slov příznaky nemá, test na koronavirus si ale nedělal. „Jsem třikrát očkovaný a jsem v pohodě, žádné příznaky nemám,“ uvedl Impulsu.

Rádio Impuls uvedlo, že Babiš kvůli zdravotnímu stavu nemůže nyní jet do Maďarska, aby Orbánovi oplatil podporu před parlamentními volbami. V rozhovoru pro Frekvenci 1 ale Babiš popřel, že by o takové cestě uvažoval. „Nikdy jsem neplánoval jet do Maďarska,“ zdůraznil.

Maďarsko v současnosti nechce dodávat zbraně na Ukrajinu, kde už přes měsíc probíhá ruská invaze. „Mají před volbami, na Ukrajině je velká maďarská menšina, takže je to takový specifický vztah, ale Maďarsko určitě nezablokovalo žádné rozhodnutí EU nebo NATO,“ poznamenal Babiš. Maďaři budou hlasovat v neděli 2. dubna.

Tagy:
operace Andrej Babiš Viktor Orbán Maďarsko ANO 2011 Institut klinické a experimentální medicíny tenké střevo Frekvence 1