Babiš prodává obytňák? Bude to chtít exorcismus, smějí se lidé ironickému inzerátu

Andrej Babiš a jeho obytný vůz

Jak zhodnotil výsledky voleb Andrej Babiš?

Od vyhlášení výsledků druhého kola senátních voleb neuplynul ani den, ale internet již zaplavily vtípky poukazující na drtivou prohru kandidátů hnutí ANO. Mezi ty nejsdílenější se soudě z reakcí na sociálních sítích řadí falešný inzerát, dle kterého předseda ANO Andrej Babiš prodává svůj ikonický karavan. „Měl jsem ho pár měsíce, použiť len necelé sezóne,“ uvádí mimo jiné satirická anonce.

„Dobrý děň, prodám Travel Van Burstner (Fiat Ducato). Použiť len jednu sezóně. Po dohodě možno i s řidičem. Jeto pouze po republike,“ píše se hned v úvodu inzerátu. A cena? Zadarmo to nebude. Škodolibý uživatel on-line bazaru se u zdi nedržel a řekl si o 8 699 999 korun.

Reakce na sebe nenechaly dlouho čekat. „Cenovka teda nic moc. Na to, že to krom deratizace, dezinsekce a dezinfekce nejspíš potřebuje i exorcismus,“ uvádí pod inzerátem na sociální síti jeden z komentujících. O něco vážněji příspěvek pojal další z kolemjdoucích: „Škoda, že za něj chce tolik. Bych se klidně zaprodal a tak za 300k bych ho vzal.“

Autor anonce dále zdůvodňuje, co ho k prodeji téměř nového vozu přimělo: „Nesplnil účel, mělo mi být líp, a není.“ A protože to na skryté technické závady nevypadá, ozývají se stále další „zájemci“. Otázkou zůstává, jak upřímně to s prodejcem myslí. „Dobrý den, je možné financovat koupi vozu formou dotace?“ ptá se jeden z uživatelů. „Odpočet DPH je možný třikrát,“ navazuje další. „Zase bude líh!“ uklidňuje prodávajícího parodicky jiný z čtenářů.

Celý příběh kolem obytného vozu bývalého premiéra Andreje Babiše vznikl na konci minulého roku, kdy šéf hnutí oznámil jeho koupi. Avizoval tehdy, že by s ním chtěl od února jezdit po Česku za lidmi. Na sociálních sítích pak zveřejnil video, v němž svůj karavan popisoval.

Je nyní jízdám po republice konec, nebo najde automobil své uplatnění při nadcházející prezidentské kampani? Těžko říct, některé odpovědi nabízí náš komentář na CNN Prima NEWS, kde kromě Babišova kroku s referendem o vládě polemizujeme i nad jeho možnou účastí v boji o Hrad.

Další zajímavosti ohledně výsledků senátních voleb a představení všech nových senátorů OBRAZEM nabízíme zde.

Tagy: