Babiš zrušil svou účast v nedělní Partii i další program. Je stále v IKEM

Andrej Babiš

Andrej Babiš je v nemocnici

Expremiér Andrej Babiš (ANO) je nadále v nemocnici IKEM kvůli nespecifikovaným zdravotním problémům. Ruší tak svůj veškerý program včetně své účasti v nedělní Partii Terezie Tománkové, kde se měl střetnout se současným premiérem Petrem Fialou (ODS). Mluvčí hnutí ANO Martin Vodička v pátek uvedl, že by se mělo jednat pouze o lehkou indispozici.

„Šlo o lehkou indispozici, pro jistotu vyhledal lékaře. Už je ale v pořádku,“  uvedl v pátek o Babišově zdravotním stavu Vodička. Co přesně se bývalému premiérovi stalo, Vodička neupřesnil. Není tak jasné, zda se Babiš do IKEM vrátil, nebo v nemocnici zůstal.

Babiš se ke své hospitalizaci vyjádřil v sobotu dopoledne. Konkrétní však nebyl. „Zdravím vás všechny. Jak už asi víte, jsem v IKEMu, starají se tady o mě moc hezky, děkuju. Zítra nebudu v Partii, tak jestli jste se těšili, moc se omlouvám,“ napsal předseda hnutí ANO na Facebook.

Zdravím vás všechny. Jak už asi víte, jsem v IKEMu, starají se tady o mě moc hezky, děkuju. Zítra nebudu v Partii, tak jestli jste se těšili, moc se omlouvám. A děkuju moc všem za krásné maily a SMSky ♥️

Posted by Andrej Babiš on Saturday, March 12, 2022

Není to poprvé, kdy měl expremiér zdravotní problémy. Loni v červnu Babiš musel absolvovat vyšetření kvůli vysokému krevnímu tlaku. Náhle tak zrušil účast na konferenci v Bratislavě.

Sám šéf hnutí ANO o vysokém tlaku mluvil i v roce 2018, kdy zrušil cestu na bezpečnostní konferenci v Mnichově. Kvůli problémům s tlakem mu měla prasknout žilka v oku. Tehdy také uvedl, že stres u něj vyvolává migrény.

Brzké uzdravení Babišovi popřál jeho nástupce v premiérském křesle Petr Fiala (ODS). „Přeji Andreji Babišovi, ať je mu brzy lépe. V televizní debatě se potkáme jindy, zdraví je přednější,“ napsal předseda vlády na Twitteru.

Tagy: