Babiš se změní. Jako milý důchodce ve svetříku bude mířit na Hrad, tvrdí Zlámalová

Andrej Babiš

K věci 21.10.2021

V příštích měsících bude Andrej Babiš jiný, myslí si komentátorka Echo24 Lenka Zlámalová. V pořadu K věci televize CNN Prima NEWS řekla, že současný premiér podle ní bude kandidovat na prezidenta republiky a kvůli tomu změní jak svůj styl komunikace, tak image.

„Babiš ví, že je pro 67 procent Čechů nevolitelný. Dříve do kandidatury na Hrad jít nechtěl, ale pak si uvědomil, že nemá jinou možnost, jak být u vlády. Pro něho je věcí ochrany svobody a osobního majetku, aby nějakým způsobem zůstal u moci. Tohle je jediná možnost a on si myslí, že odpor v české společnosti zlomí,“ uvedla v pořadu K věci Lenka Zlámalová.

Podle ní se současný premiér v následujících měsících změní. „Nebude to takový ten ukřičený skřehotající Andrej Babiš. Bude to v zásadě takový milý důchodce ve svetříku, který bude obcházet různé akce. Bude ze sebe dělat velmi konsenzuálního strýce, který je tu pro každého, urovnává věci a je velmi vlídný,“ myslí si komentátorka.

Podle ní to Babiš hrát umí, protože má v sobě velkou disciplínu. „A pokud mu poradci narýsují nějakou image, aby byl volitelný, bude se pečlivě dlouhé měsíce do té image stylizovat,“ podotkla. Zdůraznila, že šéf ANO už nebude hrát o svých 30 procent voličů, ale bude se snažit, aby byl přijatelný pro více než polovinu voličů při prezidentských volbách.

Ty by se měly uskutečnit v roce 2023. A podle Zlámalové má Babiš šanci na úspěch. „Lidé si strašně málo pamatují, názory se vyvíjejí v čase. Míříme do hrozně těžké doby, kdy Evropu čeká velké zdražování energií i dalších věcí, zamrzly některé obchodní vazby, takže v některých zemích vidíme nedostatek některého zboží, Škoda Auto stojí, protože nemá čipy, doba bude pro vládu mimořádně složitá. Navíc se začínají zvedat i počty nově nakažených koronavirem,“ uprozornila.

Babiš se podle Zlámalové bude snažit vytvářet dojem, že on je kompetentní figura a proti němu je nekompetentní vláda. „Pětikoalice, jak dnes říká, která není schopná to řešit. A on by na to z Hradu dohlédl,“ upozornila analytička Echo24.

Mynářovi udělal „užitečného idiota“

Zlámalová v pořadu také mluvila o tom, že premiér si uvědomil, že v událostech okolo hospitalizovaného prezidenta Miloše Zemana udělal hradnímu kancléři Vratislavu Mynářovi „užitečného idiota“. „Jako komparzista se zamotal do nešťastné hry, kterou hraje hradní tým prezidenta,“ podotkla.

Podle ní se ukazuje, že je Mynář „otřesný amatér“ a Babišovi dochází, že nechce být spoluviníkem „nedůstojného představení“.

Komentátorka v K věci ale mluvila i o státních vyznamenáních nebo o návštěvě Zemana končícím šéfem Sněmovny Radkem Vondráčkem minulý čtvrtek. Více ve videu.

Tagy: