Potvrzeno. Andrej Babiš i Petr Pavel přijdou do superdebaty na CNN Prima NEWS

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš přijal pozvání do prezidentské superdebaty CNN Prima NEWS, která se uskuteční 25. ledna ve 20:15. Později svou účast potvrdil i další prezidentský kandidát Petr Pavel. Televize Prima a CNN Prima NEWS tak nabídnou exkluzivní názorový duel ve studiu.

„Na Primu dorazím. Určitě do debat budu chodit, ale zase aby jich nebylo 20. Asi budou stále stejné, ale určitě do debat půjdu,“ odpověděl Babiš na dotaz CNN Prima NEWS. Stejný záměr poté potvrdil i Pavel. „Pokud pan Babiš najde odvahu a opravdu přijde, samozřejmě přijdu taky,“ řekl před novináři generál.

Během kampaně před prvním kolem prezidentské volby se expremiér televizním debatám spíše vyhýbal. Nedorazil ani do studia CNN Prima NEWS, kde se měl střetnout s hlavními favority – Petrem Pavlem a Danuší Nerudovou.

Tehdy Babiš pozvání nepřijal s následujícím odůvodněním: „Chápu, že média chtějí dělat z prezidentské volby mediální show. Já si ale myslím, že prezidentský úřad, do kterého kandiduji, si ji nezaslouží.“ Opoziční politik přitom ještě na konci listopadu slíbil, že se lednových debat prezidentských kandidátů na CNN Prima NEWS zúčastní.

Nezbývá než doufat, že 25. ledna ve 20:15 se diváci CNN Prima NEWS dočkají přímého duelu Petra Pavla s Andrejem Babišem – dvou kandidátů postupujících do druhého kola. Souboj mezi oběma kandidáty byl v prvním kole velmi vyrovnaný. Pavel nakonec obdržel 35,4 procenta hlasů, Babiš za ním zaostal o necelé procento (34,99 %).

Tagy: