Babiš vrací úder Vystrčilovi: Ze Senátu dělá cestovní kancelář a škodí českým firmám

Babiš reaguje na Vystrčilovu kritiku

Bývalý premiér Andrej Babiš (ANO) se tvrdě pustil do předsedy Senátu Miloše Vystrčila (ODS) poté, co jej šéf horní parlamentní komory nazval v Partii Terezie Tománkové lhářem. Babiš následně předsedovi Senátu vmetl, že je chronickým sběratelem funkcí a svou návštěvou Tchaj-wanu poškodil české firmy. Nařknul jej také z toho, že si ze Senátu udělal cestovní kancelář či že horní komora pod jeho vedením špatně hospodaří.

Vystrčil v Partii připomněl senátní souboj na Vysočině, ve kterém porazil kandidátku za ANO Janu Nagyovou, která je podobně jako Babiš obžalována v kauze Čapí hnízdo. „Děkuji, že lidé uvěřili mně, a ne jeho lžím. Jeho lži lze dohledat na jeho facebookovém statusu, kde píše, že jsem předseda regionálního výboru ODS či zaměstnanec Vysoké školy polytechnické Jihlava a další lži. Není to pravda. Andrej Babiš je usvědčený lhář,“ uvedl předseda Senátu.

Na to však reagoval pro CNN Prima NEWS bývalý premiér: „Já jsem četl jenom ty titulky. Vystrčil si ze Senátu dělá cestovní kancelář za milion, byl v Peru. Vystrčil trikem vyvádí peníze ze Senátu, ve vedení Senátu hospodaří velmi špatně a v covidové krizi házel vládě klacky pod nohy. Já jsem si nic nevymýšlel.“

Vystrčil je podle expremiéra kariérním politikem. „Už od roku 2004 vydělával pětkrát víc než učitel, takže je jasné, proč je v politice. Je to kariérní politik, chronický sběratel funkcí, Tchajwanec, který poškodil české firmy, poškodil například Škodu Auto. Linky na respirátory, které přivezl z Tchaj-wanu, jsou k ničemu a tak dále,“ vyjmenovával Babiš v reakci na Vystrčilovu kritiku.

„Mohl bych vám to tady číst půl hodiny, protože já nelžu. Já jsem jenom četl a byl jsem z toho v šoku, co tenhle člověk, který se živí politikou, má za sebou,“ doplnil šéf hnutí ANO.

Tagy: