Balaštíková: Kde jsou peníze, co stát vybere navíc? Zvyšovaly se důchody, opáčil Kohajda

Margita Balaštíková a Michael Kohajda

Poslanci v 360°

Současná vláda vybírá mnohem více peněz než ta předchozí. „Kam ale ty peníze dáváte?“ ptala se v pořadu 360° na CNN Prima NEWS členka sněmovního rozpočtového výboru Margita Balaštíková (ANO). Podle poslance Michaela Kohajdy (KDU-ČSL) šly finanční prostředky například na důchody.

Vláda podle Balaštíkové neumí hospodařit. „Konsolidační balíček uvrhl řadu lidí a firem do problémů. V resortech sami nejsou schopni s tím něco udělat. Říkají, že na nic nejsou peníze, to ale není odpověď,“ kroutila hlavou poslankyně.

ČTĚTE TAKÉ: Ve státní kase je méně peněz, než se myslelo, míní ekonomové. Dříve se diskutovalo o každé miliardě

Kabinet má přitom podle ní dobré podmínky. „Nejsou žádné problémy na trhu. My jsme měli covid, a přesto jsme konsolidovali veřejné finance,“ uvedla Balaštíková.

„Kde peníze jsou? Tak například bylo přidáno starobním důchodcům. Samozřejmě jsme slyšeli, že málo, ale jsou to obrovské peníze,“ bránil se ve vysílání CNN Prima NEWS poslanec a člen rozpočtového výboru Poslanecké sněmovny Michael Kohajda. „Ano, postupem doby vybíráme na daních víc a víc, ale současně dáváme neustále víc například právě na důchody,“ vysvětloval.

Peníze podle něj nikde nechybí. „Paní Balaštíková si je toho velmi dobře vědoma,“ dodal. „Já jen vidím, že se děje stejná věc jako v zemědělství. Odkládá se a slibuje se, ale čas běží a pro naše občany to pak může být velmi tristní,“ namítla Balaštíková s tím, že je to jen hra čísel.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Dolejší k tvrdé kampani SPD: Okamura zařadil slibované turbo. Musí ukázat svaly, míní Korecký

Tagy: