Balšínek: Není arogantnějšího politika než Hřiba. Překvapit mohou Konečná s Maláčovou

Šéfredaktor týdeníku Echo Dalibor Balšínek

K VĚCI, Dalibor Balšínek - 25.10. v 12:30

Není snad arogantnějšího politika než Zdeněk Hřib (Piráti), řekl v pořadu K věci na CNN Prima NEWS šéfredaktor týdeníku Echo Dalibor Balšínek, když hovořil o možných nástupcích předsedy Pirátů Ivana Bartoše. Strana podle něj bude mít velký problém ve volbách uspět, jelikož nemá alternativu na roli lídra.

Ve volbách do Poslanecké sněmovny budou Piráti velmi ohroženi, řekl v pořadu K věci na CNN Prima NEWS šéfredaktor týdeníku Echo Dalibor Balšínek. „Nevěřím, že se Piráti do Poslanecké sněmovny dostanou, protože nemají dostatečnou alternativu na roli lídra. Není snad arogantnějšího politika než je pan Hřib,“ uvedl Balšínek. Dodal, že žádné charisma k postavení strany na nohy nemá ani Lukáš Wagenknecht, který je druhým kandidátem na roli šéfa.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: ODS, TOP 09 a lidovci chtějí jít do sněmovních voleb společně. Lídři podepíší memorandum

V podobných problémech podle Balšínka může být i SPD. „Mám velké pochybnosti o jejím výsledku. Přestože se Tomio Okamura snaží prezentovat, že v krajských volbách uspěli, začínají se pohybovat na pěti až sedmi procentech. Ztrácejí dech v celostátních volbách. Budou rádi, pokud se vůbec dostanou do Poslanecké sněmovny, a asi pro svoji záchranu pojedou velmi agresivní rétoriku,“ popsal Balšínek.

Uspět by naopak podle něj mohli komunisté Kateřiny Konečné. „Ač absolutně nesouhlasím s tím, co říká, a nesouhlasím s její ideologií, tak je jí třeba přiznat mimořádný politický talent a mimořádné schopnosti. Jestli někdo postavil komunisty pod hlavičkou Stačilo! na nohy, tak to byla ona. Bude to velmi zdatný soupeř pro všechny,“ uvedl Balšínek.

Dodal, že by také mohlo dojít ke spojení Kateřiny Konečné a Jany Maláčové, tedy Stačilo! a SOCDEM. „Pokud se dvě ženy spojí v jeden levicový šik, tak to může být v mnoha případech atraktivní nečekané spojení,“ popsal Balšínek. Mohly by prý dosáhnout i na dvouciferný výsledek.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: KDU-ČSL nad pěti procenty by byl zázrak, řekl Čunek. Zklamali jsme konzervativní voliče

Tagy:
politika Zdeněk Hřib Jana Maláčová CNN Prima NEWS Piráti volby Česká pirátská strana poslanecká sněmovna Kateřina Konečná Svoboda a přímá demokracie Dalibor Balšínek Poslanecká sněmovna ČR Stačilo! politické strany a hnutí