Balšínek: ODS odvádí pozornost od vlastních problémů. Na Fialovo faux pas se brzy zapomene

Šéfredaktor webu Echo24 Dalibor Balšínek

K VĚCI (270)

Na Fialovo (ODS) faux pas s odvoláním Ivana Bartoše (Piráti) se postupně zapomene. V pořadu K věci na CNN Prima NEWS to řekl šéfredaktor týdeníku Echo 24 Dalibor Balšínek. ODS se podle něj snaží odpoutat pozornost od svých vlastních problémů, zejména velmi špatného výsledku v krajských volbách.

Současná situace okolo odvolání Ivana Bartoše a odchodu Pirátské strany z vlády je podle Balšínka spíše fraška než vládní krize. „Od vzniku vlády Petra Fialy se vědělo, že Piráti tam jsou jen do počtu, aby se snížila intenzita opozičních hlasů,“ řekl Balšínek ve vysílání CNN Prima NEWS.

ČTĚTE TAKÉ: Co Bartošovi na schůzi s Fialou „zlomilo vaz“? Zdroj mluví o sedmi bodech místo nápravy

Dokončení funkčního období současné vlády odchod Pirátů neohrozí. „Kapři si svůj rybník nevypustí. I přes koaliční dohodu nemá STAN důvod proti ODS vystupovat. Nepředpokládám, že by vláda padla,“ sdělil Balšínek.

Na celou kauzu se podle něj v dohledné době zapomene. „Na Fialovo faux pas s odvoláním Bartoše se postupně zapomene. Premiérovi se tím ale podařilo odpoutat pozornost od vlastních problémů ODS, zejména od velmi špatného výsledku v krajských volbách. Veřejnost a mediální scéna se nyní zabývá Piráty a další problémy ustupují do pozadí,“ řekl Balšínek.

I přes odvedení pozornosti ale ODS podle něj nemá šanci zastavit vítězné tažení hnutí ANO. „Už nemohou nic dělat. Maximálně mohou rozdávat peníze, ale nemají z čeho. Fiala má velmi omezený manévrovací prostor a jediné, co by mohl udělat, je postavit silnou ODS. Leč aby toho dosáhl, musel by se zbavit KDU-ČSL a TOP 09, což by byl mimořádně riskantní tah,“ dodal Balšínek.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Do mrtvol se nekope, řekl k Fialově vládě Zeman. Promluvil o knize, epitafu i supersamci

Tagy:
politika ODS Petr Fiala Ivan Bartoš Česká pirátská strana vláda Dalibor Balšínek vláda Petra Fialy