Bára Jánová a herci ze Slunečné sázejí stromky. Alej Svobody připomíná 17. listopad

Bára Jánová s přáteli a herci ze Slunečné sází stromy.

Na Moravě vyrostla alej Svobody, kterou vysadila parta ze Slunečné v čele s herečkou Bárou Jánovou, jež se stala patronkou celé akce. S herci Alenou Dolákovou, Denisou Nesvačilovou a Romanem Tomešem se domluvili, že za rok svoje stromky přijedou na místo činu zkontrolovat.

„Vzala jsem partu ze Slunečné a nějaké kamarády, aby mi pomohli s alejí Svobody iniciativy Sázíme budoucnost, která si dala za cíl vysadit deset milionů stromů. Mojí osobní výzvou je sto tisíc stromů,“ řekla Jánová, která na jižní Moravě vlastníma rukama zasadila svůj úplně první strom.

Podpořit ji přišli i herci Denisa Nesvačilová a Roman Tomeš, kteří spolu byli v sázecím týmu. „My jsme po těch letech, co se známe, jako synchronizované akvabely. Jde nám to dobře,“ řekla Denisa. „Jsme hlavně rychlí,“ souhlasil s ní Roman.

„Mojí výhodou je chlap v týmu a je hrozně hezké, že náš strom nese číslo 22, protože jsem se 22. narodila a na 22 let vypadám,“ zasmála se Denisa.

Bára Jánová měla strom číslo 21, čehož hned využila. „Po vzoru Elona Muska jsme ho pojmenovali číslicí – jednadvacet. Říká se, že je to číslo vesmíru a zároveň znamená dokončení procesu,“ vysvětlila Bára fanouškům.

Roman Tomeš oproti holkám sázel jako profesionál, protože sám na své zahradě stromky už vysadil, takže má dobrou průpravu.

Alej Svobody v Šatově na jižní Moravě připomíná výročí sametové revoluce. „Kdy jindy sázet svobodu než před 17. listopadem. Přeji našemu stromku i svobodě, ať mají silné kořeny, pevnou půdu pod nohama a vzkvétají,“ popřála Nesvačilová.

Tagy: