Basiková přiznala kvůli depresím myšlenky na sebevraždu: Prášky budu brát navždy

Bára Basiková v pořadu Povídej

POVÍDEJ (1)

S depresemi se Bára Basiková potýká od dětství. Dvakrát prý pomýšlela i na to, že si vezme život. „Ve chvíli, kdy se dostaví takový pocit, přestáváte vnímat svět kolem sebe. Nevidíte žádný záchytný bod nebo naději,“ přiznala zpěvačka v novém pořadu Povídej na CNN Prima NEWS. Dnes už se s depresemi úspěšně léčí. Zůstanou s ní ale zřejmě napořád.

Pesimistická linka se táhne celým jejím životem. „Už jako dítě jsem bývala často smutná a uplakaná, řekla bych až pesimistická. Později jsem navíc zjistila, že jako dítě jsem trpěla depresemi,“ uvedla Basiková s tím, že v té době se takové věci neřešily.

„Jsem z generace, kdy děti musely takzvaně držet hubu a krok. Nikdo se s námi nepáral,“ upřesnila zpěvačka, která se narodila v roce 1963.

S depresemi se začala léčit až v dospělém věku. „Dvakrát za život jsem pomýšlela na to, že to tady zabalím,“ přiznala myšlenky na sebevraždu. Poprvé to bylo v mládí, v době, kdy neměla děti. „Byl to těžký boj. Lékaři mi však pomohli si uvědomit, že mám celý život před sebou. Navíc jsem už tehdy toužila po tom, mít děti. Byl to můj celoživotní cíl a touha,“ popsala svůj boj Basiková v pořadu Povídej na CNN Prima NEWS.

Antidepresiva navždy

Podruhé si chtěla vzít život v době, kdy už byla maminkou. Právě pomyšlení na děti jí zachránilo život. „Říkala jsem si, že jim to nemůžu udělat. Byl by to nesmírný zločin a obrovská chyba,“ doplnila. Basiková má celkem tři děti, dvojčata Annu a Marii a syna Teodora. „Holkám bude v příštím roce už třicet a další etapa, na kterou se těším, budou vnoučata,“ přiznala populární česká zpěvačka.

Nyní se zpěvačka s depresemi úspěšně léčí. Přesto si myslí, že s ní zůstanou napořád. „Nestydím se za to a naprosto veřejně přiznávám, že beru antidepresiva. A zřejmě je to asi navždy,“ dodala.

Basiková má za sebou tři manželství, nyní je ale single. A zatím jí prý tento stav celkem vyhovuje. „Před čtvrt rokem jsem ale udělala takovou hloupost. Asi mi definitivně hráblo a registrovala jsem se na seznamce,“ přiznala s úsměvem zpěvačka.

Ovšem asi za tři týdny si účet pod falešnou identitou smazala. „Začaly mi chodit nabídky. Bylo to strašné. Odhlásila jsem se a řekla si, že nemá cenu lámat věci přes koleno. Nechám tomu volný průběh,“ uzavřela své vyprávění Basiková.

Tagy: