Basketbalistky USK Praha dál válí v domácí lize. Ostravu přehrály skoro o 40 bodů

Basketbalistky euroligových týmů USK Praha i Žabin Brno udržely v domácí soutěži neporazitelnost i po třetím kole. Úřadující šampionky, které musely v Evropské lize ve středu strávit porážku ve Valencii, přehrály doma Ostravu 83:45. Brňanky navázaly na úterní výhru nad Olympiakosem a zvítězily po prohraném prvním poločase na hřišti Hradce Králové 82:64.

Mistrovský USK soupeřky deklasoval v úvodní a poslední čtvrtině, v nichž hostujícímu týmu povolil jen šest bodů, respektive čtyři body. Navrch měla Ostrava jen ve druhé čtvrtce, kterou vyhrála 21:10. Pražanky jasně dominovaly především v obranném doskoku, kde soupeřky přeskákaly 43:19.

ČTĚTE TAKÉ: Máme ty nejvyšší ambice, zní z týmu basketbalistek USK Praha před začátkem Euroligy

Nejlepší střelkyní zápasu byla podkošová opora českého mistra Emese Hofová, která dala 24 bodů. Ostravanky měly v zápase víc tříbodových pokusů než dvoubodových (38:34) a desetkrát zpoza oblouku uspěly proti jediné trefě domácích. Čtyři trojky dala autorka 13 bodů Oliana Squiresová.

Žabiny ztratily úvodní poločas o dva body, třetí čtvrtinu ale ovládly 24:9 a náskok už nepustily. Za vítězstvím tým táhly úspěšné tříbodové střelkyně. Nikola Dudášová jich proměnila pět a celkem zapsala 19 bodů, o jeden méně měla Petra Záplatová, která trefila šest trojek. Double doublem se blýskla Elissa Cunaneová, která ke 14 bodům přidala 16 doskoků. Domácí držela Eliška Žílová, jež proměnila tři trojky a nasbírala 15 bodů.

„Měly jsme problémy hlavně samy se sebou, naší koncentrací a klasickými momenty, kdy Hradec se snaží o senzaci ne úplně basketbalovou cestou. Druhou půli jsme se adaptovaly a vracely jim vše nazpět a začaly hrát tak, jak bychom si představovaly. Možná to byla dobrá prověrka před středečním euroligovým zápasem proti Mersinu, uvedla kapitánka Záplatová.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Basketbalistky USK Praha hlásí velký návrat. Posílí je modelka, která patřila k nejlepším

Tagy:
Hradec Králové Ostrava sport basketbal ZVVZ USK Praha basketbalista USK Praha Elissa Cunane Petra Záplatová Euroliga v basketbalu sportovní disciplína Nikola Dudášová