Mladá matka hodila novorozeně do kontejneru. Den před porodem netušila, že je těhotná

Osmnáctiletá matka vyhodila své novorozeně do kontejneru.

Dítě v kontejneru

Nečekaný hovor měli policejní operátoři na tísňové lince v Novém Mexiku. V telefonu slyšeli, že někdo našel dítě v popelnici. I když tomu zprvu nevěřili, osmnáctiletá dívka skutečně vyhodila do kontejneru své novorozeně a všechno zaznamenaly pouliční kamery. Matka teď čelí obvinění z pokusu o vraždu a týrání. Miminko skončilo v nemocnici, a i přes drsný start do života se mu daří dobře.

Na první pohled nic strašného. Žena vystoupila z auta a vyhodila do popelnice černý igelitový pytel. Jenže nikdo netušil, že se v něm nachází zabalený novorozenec. V popelnici ležel nekonečných 6 hodin, než ho našla skupina lidí, která pátrala po nějakých cennostech. Přivolaná policie vyhledala majitele popelnic, který má shodou okolností kameru namířenou přímo na místo činu.

„Co doufáte, že v záznamu najdete?“ ptal se majitel kontejneru Joe Imbrale. „Hledáme někoho, kdo do koše hodil černou tašku,“ odvětila policistka. „Prosím vás, hlavně mi neříkejte, že v ní bylo dítě,“ ptal se nevěřícně. „Ona mě chytla za rameno a řekla, že bylo,“ popsal šokovaný majitel.

Osmnáctiletá matka dítěte Alexis Avilová následně policii řekla, že o svém těhotenství až do 6. ledna nevěděla. Tehdy ji údajně začalo bolet břicho, den nato porodila. Pak údajně zpanikařila a nevěděla, na koho se obrátit. Jezdila s dítětem městem až do doby, než se rozhodla, že ho vyhodí do kontejneru.

„Dítě bylo zabalené do osušky, která byla špinavá, mokrá a měla na sobě zaschlou krev. Dítě mělo stále pupeční šňůru,“ uvedl prozatímní policejní šéf August Fons.

Nové Mexiko přitom dává podobně jako další americké státy možnost novorodičkám odevzdat dítě v prvních 90 dnech na bezpečné místo a hlavně bez trestu. Avilová to však neudělala, a tak čelí obvinění z pokusu o vraždu a týrání dítěte. Miminko je už v bezpečí a v nemocnici se mu vede dobře.

Tagy: