Během noci mohou přijít do Česka bouřky, varují experti. Kde hrozí nejvíce?

Bouřka nad kostely sv. Mikuláše (vlevo) a sv. Václava v Chebu

Počasí (15.4.2024 6:40)

Výskyt bouřek může překvapit Česko během pondělního večera i v noci z pondělí na úterý. Nejpravděpodobněji k nim má dojít nad severními, středními a východními Čechami, vyplývá z informací pozorovatelů skupiny Czech Thunderstorm Research Association. Deště doprovázené blesky však lokálně hrozí nad celým územím.

„Během následujících hodin a v noci na úterý nelze vyloučit možnost bouřek. Největší pravděpodobnost předpovědní modely ve svých simulacích předpokládají pro severní, střední a východní Čechy,“ uvedli na Facebooku odborníci.

Během následujících hodin a v noci na úterý nelze vyloučit možnost bouřek. Největší pravděpodobnost předpovědní modely...

Posted by Czech Thunderstorm Research Association on Monday, April 15, 2024

Připomněli také, že bouřky se však mohou lokálně vyskytnout napříč celým územím Česka. Meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu již během pondělního dopoledne varovali před silným větrem.

„V pondělí večer bude od západu zesilovat západní vítr, který bude zejména v noci na úterý v Čechách dosahovat v nárazech místy přes 65 km/h,“ informovali na sociální síti X.

Během úterý by pak měl vítr opět zesílit, a to především v západní polovině Čech, kde by měl v nárazech překročit i hranici 65 km/h. V odpoledních hodinách poté bude slábnout.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Nejhorší katastrofa za 80 let. Kvůli povodním v Kazachstánu bylo evakuováno sto tisíc lidí

Tagy: