Berlínem otřásla brutální vražda pětileté dívky. Kolemjdoucí ji našli ubodanou v parku

Brutální vražda teprve pětileté dívky šokuje Německo. Vážně zraněnou ji našli v úterý odpoledne kolemjdoucí v parku v berlínské čtvrti Pankow. Dítě po převozu do nemocnice zemřelo. Policie krátce po činu zadržela 19letého mladíka, který se měl o dívku a její sourozence starat. Právě on je nyní hlavním podezřelým, informují německá média.

Dívka byla naposledy před svým zmizením viděna okolo 14:45 v parku Paule. Do pátrání po ní se zapojilo přes 100 policistů, nasazen byl i vrtulník. Těžce zraněné dítě nalezli zhruba o tři hodiny později náhodní kolemjdoucí v několik set metrů vzdáleném Bürgerparku Pankow, informuje web deníku Bild.

Že se dívka stala obětí násilného trestného činu, bylo podle policistů zřejmé hned od počátku. Měla totiž na těle několik bodných ran, píše web deníku Berliner Morgenpost. Dítě sice ještě v době příjezdu záchranářů žilo, vážným zraněním ale po transportu vrtulníkem do nemocnice nakonec podlehlo.

Policisté nedaleko místa činu zadrželi 19letého mladíka. Podle informací německých médií se jedná o rodinného známého, který pětiletou dívku i její tři sourozence pravidelně hlídal. A na starosti je měl i v úterý odpoledne v parku Paule. Dívce se prý chtělo na záchod, mladík proto požádal další lidi, aby dohlédli na její tři sourozence, a s dívkou odešel. Zpět se ale vrátil bez ní a tvrdil, že se ztratila.

Policisté zatím neuvedli, zda už mladého muže v souvislosti s dívčinou smrtí obvinili, nebo jestli už našli vražednou zbraň. Berliner Morgenpost s odkazem na vyšetřovatele informoval, že matky oběti a podezřelého jsou kamarádky. Obě rodiny mají turecký původ.

Tagy: