Běsnění muže na Příbramsku: Bránil záchranářům, otci hrozil smrtí. Pak ho pořezal

Muž z Příbramska je obviněný z pokusu o vraždu.

Pokus o vraždu na Příbramsku

Středočeská kriminálka vyšetřuje pokus o vraždu v malé obci na Příbramsku. Muž tam bránil záchranářům, aby pomohli jeho otci, kterému se udělalo špatně. Vyhrožoval, že zabije jeho i sebe. Při zásahu policistů nakonec otce pořezal nožem. Ve svém běsnění přestal, až když ho zásahovka zpacifikovala pomocí taseru. Soud rozhodoval, jestli muž půjde do vazby.

Nechtěl pustit lékaře ke svému nemocnému otci a vyhrožoval, že zabije sebe i jeho. A nakonec použil nůž a otce zranil. Pojítkem toho všeho je 43letý muž, který už stanul před soudem kvůli řízení o vazbě.

„Autista vyhrožoval tátovi, že ho zabije, a píchnul ho. Byly s nimi problémy, co tady lidi říkají. On sem chodil normálně nakupovat, ale byl takovej hodně divnej,“ popsala místní prodavačka.

„On už toho tátu prý jednou napadl při řízení, začal ho škrtit. I moje neteře se ho bály, vyhrožoval jim, měl nějaký narážky, takže podle mě byl psychicky labilní už delší dobu,“ doplnila další obyvatelka.

Incident se odehrál na zahradě rodinného domu v malé obci na Příbramsku. Staršímu muži se udělalo špatně a přivolal si pomoc. Když na místo dorazili záchranáři, situace se zvrtla.

„Na místo přijela i zásahová jednotka spolu s vyjednavačem, který se snažil s tímto mužem navázat kontakt. Komunikace byla velice obtížná, muž byl velmi agresivní, tu agresi stále zvyšoval. Proto přistoupili k zákroku pomocí taseru,“ informovala policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Mezitím ale ještě stačil muž svého otce zranit nožem. „Záchranáři vyjeli na místo události, kde ošetřili dva muže. Jednoho převezli na vyšetření do příbramské nemocnice. Druhého muže s povrchovým poraněním hrudníku převezli rovněž do příbramské nemocnice,“ uvedla mluvčí záchranářů Monika Nováková.

Otec je ve stabilizovaném stavu

V nemocnici lékaři pořezaného muže museli operovat, je ve stabilizovaném stavu. Útočníka po lékařském vyšetření odvezli rovnou do policejní cely. Odtud ho pak policisté převezli k okresnímu soudu v Příbrami. Tam senát rozhodoval o jeho vzetí do vazby.

„Pana obviněného jsme vzali do vazby pro všechny důvody, který trestní řád zná. Jak pro útěkovou vazbu, koluzní a předstižnou. Vypovídal, spolupracuje, nicméně nemá úplně odpovídající náhled na celou událost,“ sdělila soudkyně Michaela Kalná.

Soud se bude zajímat i o psychický stav obviněného, podle něhož se také bude odvozovat jeho trest. Za pokus o vraždu mu hrozí deset až 18 let vězení.

Tagy: