Detaily útoku v Dolních Chabrech: Hlas mu opakoval, ať bodá. Oběti vzpomínají na smích

Redakce CNN Prima NEWS má další podrobnosti o tom, co se stalo v pražských Dolních Chabrech.

Další podrobnosti k útoku v Dolních Chabrech

Redakce CNN Prima NEWS získala další podrobnosti o tom, co se stalo v pražských Dolních Chabrech, kde teprve čtrnáctiletý chlapec zaútočil nožem na svého kamaráda a jeho matku, kteří jen zázrakem přežili. Nyní vůbec poprvé přinášíme informace o tom, co se dělo během útoku i po něm.

Čtrnáctiletý hoch přespával u rodiny svého kamaráda. Inkriminovaný den počkal, až všichni usnou, a pak začal do svého kamaráda bodat. Podle zdroje CNN Prima NEWS seznámeného se spisem mu zasadil zhruba deset bodných ran do hlavy, krku a ruky. Podle vyšetřovatelů se pobodaný hoch snažil z posledních sil zachránit.

„Po zásahu se snažil krýt a snažil se z pokoje vyplazit ven, byl celý od krve. Poté si pamatuje jen hodně řevu a smích. Řvala zejména jeho matka. Ten divný smích patřil *****. Smál se hrozně divně, byl to takový smích z hororu. Prostě smích psychopata,“ píše se v policejním spisu.

Takto se agresor měl podle svědectví pobodaného smát ve chvílích, kdy bodal svou druhou oběť, tedy matku svého kamaráda, do oka a do krku. Žena přitom bránila svou malou dceru vlastním tělem a křičela na dalšího syna, aby se zamkl v pokoji.

Jako z béčkového hororu

„Byl to takový praštěný smích, skřeky a smích. Takový nelidský, bylo to jako v béčkových hororech, kde běhají klauni a někoho vraždí,“ uvedla žena podle policejního spisu. Sám útočník policistům popsal, že slyšel hlas, který ho vzbudil. Hlasu se měl bát – prý mu neustále dokola opakoval: Bodej! Bodej! Bodej! Poté, co pobodal kamarádovu maminku, se měl podle své výpovědi probrat.

Tvrdil, že mu vše bylo strašně líto a rozhodl se, že spáchá sebevraždu, protože si nebyl jistý, zda je schopný žít s tím, co udělal. Utekl do kamarádova pokoje, několikrát se bodl do hlavy a podřízl si hrdlo. Pak vyskočil s nožem z okna v prvním patře a udeřil se do hlavy.

„Poté vyběhl přes branku na pole a tam doslova ztratil kontrolu nad svou rukou a začal se znovu bodat a řezat. Nejdříve do ruky, potom do hrudi a do břicha. Nakonec se dopotácel na blízký pozemek, kde si vlezl do zahradního domku. Tam ztratil vědomí a probral se až druhý den ráno,“ uvádí se ve spisu.

Celý od krve pak zabušil na okno rodinného domu. Majitel přivolal policii, která po něm už od noci marně pátrala i za pomoci vrtulníku. A to je i důvod, proč i on potřeboval záchrannou službu. Zranění si způsobil sám. Nikdo z napadených mu neublížil ani v sebeobraně. Kvůli tomu, že útočil ve čtrnácti letech, neskončí za to, co udělal, ve vězení. V tuto chvíli by měl být podle informací CNN Prima NEWS v péči lékařů psychiatrie.

Tagy: