Společnost Best: Začínala od nuly, dnes je ve výrobě betonových prvků lídrem trhu

Společnost Best opět získala certifikát Česká kvalita.

Českou kvalitu nenahradíš II. - BEST a.s. a MPO

Začínali v devadesátých letech minulého století s pouhými pěti výrobky. Dnes jsou v oboru betonových doplňků jedničkou na trhu a nabízejí více než čtyři tisíce různých druhů dlažby a betonových tvarovek. Společnost Best ale nevytváří pouhou zahradní architekturu. Stává se součástí životů všech, kteří rádi tráví čas na zahradě. A nutno říct, že píle a dřina se vyplatily. Už roky se firma pyšní oceněním Česká kvalita, které zaručuje nejen špičkovou kvalitu zboží, ale i nadstandardní služby zákazníkům.

Společnost Best začínala od nuly. Po jednatřiceti letech své existence je dnes spolehlivým partnerem všem, kteří pečují o své zahrady a dělají z nich součást svých domovů. „Vznikla de facto z nuly na zelené louce, a to pro nás byla skutečně obrovská motivace uspět v tom našem sektoru,“ uvádí Petr Levinský, obchodní ředitel společnosti.

Národní program Česká kvalita existuje pod vedením Ministerstva průmyslu a obchodu již více než dvacet let. Jeho garantem je vláda ČR, program je zároveň součástí Národní politiky kvality ČR. Hlavním úkolem je podpora osvědčených výrobků a služeb. Pomáhá zviditelnit vybrané, a především ověřené výrobce a dodavatele na trhu, kteří v současnosti nabízejí zákazníkům nepřeberné množství služeb a zboží. Tím přispívá ke spokojenosti zákazníků, kteří tak nekoupí „zajíce v pytli“.

Snaha a poctivost kvalitu přináší

I letos společnost Best získala ocenění Česká kvalita, a to v rámci značky Osvědčeno pro stavbu. Letos ho od správců značky ve Skleněném sále Ministerstva průmyslu a obchodu převzala už podruhé. „Značku Česká kvalita jsme získali v roce 2018 a v minulém roce jsme po třech letech požádali o její prodloužení,“ říká Petr Levinský.

„Smyslem značky Osvědčeno pro stavbu je poskytnout všem osobám a subjektům, které přicházejí do styku se stavebním výrobkem, informaci, že tento výrobek je vhodný pro zabudování do stavby na území České republiky. Tím značka zásadně přispívá k požadované a očekávané výsledné bezpečnosti a kvalitě staveb,“ ubezpečuje Svaz zkušeben pro výstavbu.

Ať už zákazníci staví ploty, cesty nebo chodníky, v Bestu hledají cesty, jak jim vždy vyjít vstříc. A to jak v kvalitě zboží, tak i služeb.

„Člověk žije polovinu roku venku na zahradě a samozřejmě i tam chce mít své prostředí krásné. Snažíme se nabízet zákazníkům nejen dlažby, ale i další dílce pro stavbu třeba okrasných zdí či plotů. Vyrábíme palisády, schodišťové stupně a podobně. Prostě všechno, co do té zahrady patří.“

Neustále pod kontrolou

Vše, co společnost Best dělá, s ohledem na udělený certifikát, prochází pravidelným testováním, ubezpečuje Svaz zkušeben pro výstavbu. „Významným prvkem tohoto certifikačního systému je též zajištění trvalého dozoru dodržování úrovní ověřených vlastností příslušného stavebního výrobku.“ To ale vedení firmy považuje za samozřejmé. Samo své produkty posuzuje přísně, jak uvádí Petr Levinský, obchodní ředitel společnosti.

„Především se porovnáváme s konkurenčními výrobky, kde musíme mít nadstandardně lepší vlastnosti, které jsou kontrolovány nezávislou akreditovanou laboratoří.“

Nejen kvalitní výrobky, ale i jejich snadná údržba a dostupnost. To vše značí o snaze společnosti Best vyniknout na trhu a uspokojit potřeby zákazníků v maximální možné míře. Unikátní způsoby výroby si ovšem pochopitelně bedlivě střeží. Obchodní ředitel nanejvýš naznačí: „Co se týče originality, tak ta se zaměřuje na rozměry dlažeb, na povrchové úpravy a na dodatečné ošetření betonových výrobků.“

Covidovou pandemii lidé trávili na zahradách

Na rozdíl od firem v jiných oborech, společnost Best koronavirová krize nezasáhla příliš silně. Vzhledem k restrikcím a lockdownu měli lidé dost času trávit čas na zahradách. Bohužel totéž se nedá říct o krizi energetické. „Situace se mění. Dochází k drobnému ochlazení nákupní chuti našich zákazníků, ale jsou prostě léta, která jsou dobrá, a naopak která jsou horší, a věříme, že i ta horší léta dokážeme přežít,“ neztrácí Petr Levinský naději a především víru v kvalitu, která zákazníky do společnosti Best zatím přivedla vždy.

Značky kvality zařazené v Národním programu Česká kvalita

Více informací v rámci udílení osvědčení kvality v roce 2022 naleznete ZDE.

Tagy:
zahrada Českou kvalitu nenahradíš dlažba koronavirová recese Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky Karel Nosek