Piráta silnic nezastavila ani střelba policistů. Bez řidičáku uháněl rychlostí 202 km/h

Neměl řidičský průkaz, a proto šlápl na plyn. Policisté muže na severu Slovenska pronásledovali přes dva kraje a tři okresy, ale ani výstřely nedonutily šoféra zastavit. Stopku mu vystavily až problémy s vozem. Muž byl odsouzen v nepřítomnosti, a to na šest let za mřížemi.

U obce Kotešová, kde platí omezení rychlosti na 90 kilometrů za hodinu, jel rychlostí 202 kilometrů za hodinu. Ohrozil přitom minimálně 12 řidičů. „Pokud by ostatní účastníci nejednali proaktivně vyhýbacím manévrem nebo zpomalením vozidla, došlo by ke srážce,“ uvedl k případu soudní znalec.

„Přes obec jel 123 km/h, takže potenciální chodci, obyvatelé, majetek – to vše bylo v ohrožení,“ upřesnil Ivo Hlucháň, soudce okresního soudu v Banské Bystrici.

ČTĚTE TAKÉ: Překvapivý nález mohl stát ženu život. Seniorka při okopávání zahrady narazila na granát

Řidič nereagoval ani na střelbu policie – zastavily ho až problémy s autem. Za obecné ohrožení a maření výkonu úředního rozhodnutí mu hrozilo až deset let za mřížemi. Řidič ale soudní jednání ignoroval, dokonce na něj byl vydán zatykač. Rozsudek proto zazněl v jeho nepřítomnosti, pirát silnic dostal šest let nepodmíněně, a navíc i zákaz řízení. Rozsudek zatím není pravomocný.

Tagy: