Bez vítězství Ukrajiny máme stále Putina. Z české pomoci jsem nadšený, říká Pospíšil

Jiří Pospíšil ve studiu CNN Prima NEWS

K věci 4.7.2023

Jsem úplně nadšený z toho, jak Češi stále Ukrajincům pomáhají. Bez vítězství Ukrajiny máme Putina. V pořadu K věci na CNN Prima NEWS to řekl europoslanec Jiří Pospíšil (TOP 09). Zároveň upozornil, že i přes pokračující ruskou invazi podpora Ukrajiny v Česku neklesá tak jako třeba na Slovensku.

„Jsem úplně nadšený z toho, jak Češi stále Ukrajincům pomáhají. I když po měsících války nastává určitá únava i pokles podpory u veřejnosti, stále více než 50 procent Čechů Ukrajinu podporuje. Když to srovnáte se Slovenskem, tak tam je podpora Ukrajiny a uprchlíků mnohem nižší. Ruští dezinformátoři tam bohužel hrají mnohem větší roli než u nás,“ řekl Pospíšil ve vysílání CNN Prima NEWS.

Europoslanec a pražský zastupitel rovněž uvedl, že je na Čechy díky pomoci Ukrajincům hrdý. „Většina Čechů si je vědoma toho, že vítězství Ukrajiny je v našem bytostném zájmu. Bez vítězství Ukrajiny máme stále Putina a ruská vojska,“ dodal.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Rasismus v Česku je na ústupu. Nesrovnávejme Pardubice s Francií, apeluje Zdechovský

Podívejte se na celý rozhovor s Jiřím Pospíšilem v úvodním videu. Český europoslanec se kromě jiného rozpovídal o unijním migračním paktu i o projednávané novele občanského zákoníku, která by stejnopohlavním párům umožňovala uzavřít manželský svazek.

Tagy: