Běžce v Praze napadl pes. Když si stěžoval, agresivní pejskař ho zkopal a rozbil mu telefon

Pražská policie hledá agresivního pejskaře

Policie pátrá po agresivním pejskaři

Pražská policie hledá agresivního pejskaře. Jeho čtyřnohý mazlíček měl nejprve zaútočit na muže, který si šel zaběhat. V útoku ho pak podle výpovědi napadeného vystřídal i jeho pán.

Xaverovský rybník v Praze je oblíbené místo pro volnočasové aktivity nejen lidí žijících v Horních Počernicích. Na začátku října si sem šel zaběhat muž, kterého následně během sportování napadl volně pobíhající pes. Jeho majitel pak odmítl cokoliv řešit. Běžec proto vytáhl svůj mobilní telefon a pořídil si fotografii majitele psa. Dotyčný poté začal být agresivní.

„V momentě, kdy pořídil fotografii, mu muž za pomoci výhrůžek a násilí vzal mobilní telefon,“ uvedla pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Doprovodil to několika kopanci a údery pěstí. Mobil byl ale zabezpečený heslem, a navíc ihned pořízenou fotografii synchronizoval se vzdáleným úložištěm. Majitel psa se proto k běžci vzápětí vrátil, aby mu telefon zpřístupni. Podle výpovědi napadeného běžce na něj pak měl znovu zaútočit.

„Poškozený ale žádné heslo nevydal, a proto podezřelý muž odhodil telefon, který se rozbil, a utekl pryč,“ doplnila mluvčí. Pokud muže podezřelého z loupeže, vydírání a poškození cizí věci poznáváte, ozvěte se policistům na linku 158.

Tagy: