Vlci potrhali ženu na safari u Paříže, podala stížnost. Běžela, kam neměla, hájí se vedení

Bungalovy v safari parku u Paříže, kde žena bydlela.

Pokračování případu ženy pokousané vlky

Žena, kterou v neděli v safari parku u Paříže potrhali vlci, podala stížnost. Má za to, že vedení pochybilo a nezajistilo jí bezpečnost. Je stále ve vážném stavu v nemocnici a kvůli zranění na krku nemůže mluvit. Stížnost za 37letou ženu podala advokátka.

Za 57 let existence zooparku v Thoiry se nic podobného nestalo, trvá na svém vedení. Návštěvníci jsou u nás v bezpečí. Žena, kterou tam potrhali vlci, si ale myslí, že park pochybil.

ČTĚTE TAKÉ: Český turista zemřel v Alpách. Za dva dny v nich vyhaslo pět životů, většina u stejné hory

Žena bydlela v bungalovu s výhledem na ohradu s vlčí smečkou. Po noci strávené v ubytování si šla ráno zaběhat, ale dveřmi pro personál vběhla přímo do ohrady, kde se volně pohybují zvířata. Park byl ještě zavřený a nebyli tam žádní návštěvníci. Nejprve narazila na medvěda, a tak se otočila. Jenže to už na ni číhali tři vlci, kteří vzápětí zaútočili. „Myslím, že nedbala pokynů. Mají to tu přitom jasně vysvětleno,“ uvedl jeden z hostů TF1. „Říkali nám, že měla sluchátka a vběhla přímo tam, kam mohou jen auta,“ přidala se další návštěvnice.

To ale žena podle policejní zprávy rozporuje. Ceduli považovala jen za informativní a nic jí prý nebránilo vběhnout dovnitř. Je na ní přitom jasně napsáno, že pohyb je tam možný jen v autě. „Bude třeba zjistit, jestli viděla a pochopila panely s vysvětlivkami. Proto bude její výslech zásadní,“ uvedla prokurátorka státního zastupitelství ve Versailles Maryvonne Caillibotte pro TF1.

Výslech zatím možný nebyl, žena utrpěla zranění na noze, zádech i krku a nemůže mluvit. „Návštěvníci bungalovů se mají pohybovat jen v jejich okolí a nevstupovat do žádných ohrad,“ podotkla Christelle Bercheny, prezidentka Zoo Thoiry pro TF1.

Žena ale podle policie tvrdí, že ji jeden z rangerů povolil vyběhnout s tím, že zvířata jsou zavřená. „Má klientka doufá, že její případ poslouží k vytvoření dostatečných bezpečnostních standardů v tomto safari parku, aby se to už nikdy neopakovalo,“ zmínila advokátka zraněné ženy Cosima Ouhioun pro AFP.

Případ už vyšetřuje policie. Interní šetření provádí i zoologická zahrada. Dosud prý ale nemá žádnou indicii, že by mohlo jít o lidskou nebo technickou chybu.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Hrůzný případ otřásl Francií. Třináctiletí mladíci měli znásilnit o rok mladší dívku

Tagy:
Francie Paříž běžec bungalov Versailles Státní zastupitelství ČR safari park