Biden je amatér, jeho vláda je pro Západ kalamitou. Slavný komentátor zpražil lídra USA

Nile Gardiner, respektovaný komentátor a bývalý poradce britské premiérky ​​Margaret Thatcherové se ostře opřel do amerického prezidenta Joea Bidena a jeho vlády. Podle Gardinera je současný šéf Bílého domu amatér a jeho administrativa je kalamitou nejen pro USA, ale pro celý Západ.

Popularita amerického prezidenta Bidena mezi občany USA nadále upadá. Lídra země tíží především odkaz zpackaného ústupu z Afghánistánu, nerovný boj s inflací a všudypřítomná společenská faux pas. Biden proslul po celém světě svými přeřeky, výpadky paměti a dalšími kiksy. O víkendu například americký prezident spadl z kola, které zrovna stálo.

Britský komentátor Gardiner výše zmíněné vnímá jako jasný důkaz toho, že je Bidenova vláda pohromou. „Bidenova éra je kalamitou pro Západ a celý svobodný svět,“ napsal politický expert pro list The Telegraph.

Bidenův pokles popularity měřený ode dne inaugurace je ještě rychlejší než pokles oblíbenosti jeho předchůdce Donalda Trumpa. „To dělá z Bidena jednoho z nejméně oblíbených prezidentů americké historie, a to již v tak rané fázi prezidentství,“ hodnotí Gardiner.

Podle něj Biden svou roli prezidenta absolutně nezvládá. „Vláda Joea Bidena je v mnoha ohledech nejamatérštější v americké historii,“ napsal komentátor na Twitter.

Biden versus Trump. Znovu?

Ačkoli americká administrativa bezesporu vnímá, jak společnost USA na Bidena reaguje, současný lídr země se podle dosavadních informací v roce 2024 přesto pokusí uhájit Bílý dům.

V souboji by se mohl teoreticky znovu utkat s exprezidentem Trumpem, který zůstává veřejně činný, ačkoli svůj záměr opět kandidovat dosud neoznámil. Takový boj by pak mohl být podobně těsný jako v roce 2020.

Web Express poukázal, že Trump by vzhledem k nynější náladě ve společnosti dokonce těsně zvítězil. Jeho náskok by dle průzkumů činil zhruba dvě procenta hlasů.

Tagy: