Biden spadl z kola, na nohy mu pomáhala ochranka. Nic se mi nestalo, tvrdil po pádu

Americký prezident Joe Biden upadl, když se snažil sesednout z kola na konci projížďky ve státním parku Cape Henlopen poblíž svého domova na pláži v americkém státě Delaware. Podle amerických webů trval na tom, že se mu nic nestalo.

Americký prezident Joe Biden spadl z kola v Delaware. Nehoda se mu stala ve chvíli, kdy se snažil sesednout poblíž svého domu na pláži. Trval ale na tom, že se mu nic nestalo. Představitel Bílého domu poté webu CNN řekl, že prezident Biden je po pádu „v pořádku“ a nebude vyžadovat lékařskou péči.

Americký prezident a jeho žena Jill trávili prodloužený víkend ve svém domě na Rehoboth Beach poté, co v pátek oslavili 45. výročí svatby. Manželé jsou považováni za vášnivé cyklisty a často jezdí na vyjížďky po Delaware, informuje web Sky News.

Po pádu promluvil k veřejnosti i tisku. Uvedl, že uvažuje o zmírnění amerických cel na čínské zboží z dob svého předchůdce Donalda Trumpa. V blízké době chce jednat se svým čínským protějškem Si Ťin-pchingem, informovala agentura AP.

Tagy: