Bidenovi nešlo obléct sako, pak přišla další nepříjemnost. Oblékací patálie zachytila kamera

Joe Biden a jeho zena Jill po navratu z Kentucky (8. 8. 2022)

Americký prezident Biden se svou ženou navštívili stát Kentucky, který zpustošily ničivé povodně

Perné chvíle si prožil prezident USA Joe Biden, když v Kentucky před kamerami vystupoval se svou manželkou Jill Bidenovou z vrtulníku. Šéf Bílého domu totiž dlouhé vteřiny zápasil s rukávem svého saka, do kterého se nemohl rukou trefit. Nakonec mu musela pomoci jeho žena. Bidenovi přitom na zem spadly jeho ikonické sluneční brýle.

Americký prezident Biden od svého nástupu do úřadu hromadí přeřeky, výpadky, zakopnutí a další společenská faux pas, zahraniční média se proto na jeho chování obzvláště soustředí. Jejich pozornosti neutekla ani nedávná trapná chvilka na letišti v Kentucky.

Biden navštívil tento stát se svou ženou, aby v oblasti zhlédli následky ničivých povodní, při kterých zemřelo nejméně 38 lidí, a přislíbili další pomoc. Po Kentucky se americký prezident dopravoval vrtulníkem. Když z něho za větrných podmínek vystupoval, chtěl si obléct sako. Jenže až příliš dlouho nemohl nalézt rukáv, kterým by prostrčil levou ruku.

Nakonec zřejmě požádal o pomoc manželku Jill, která kráčela před ním. Za pomoci první dámy prezidentova ruka konečně našla útočiště a Biden si sako navlékl.

Jenže kvůli předchozím úporným snahám – a také kvůli respirátoru, který měl Biden nasazený na obličeji – mu na zem spadly sluneční brýle, což dokonalo rozpačitou prezidentovu epizodu.

Bidenova výprava do Kentucky byla první cestou, kterou prezident absolvoval po nedávné nákaze koronavirem.

Tagy: