Bidenův peprný týden. „Osahával“ hvězdu Zoufalých manželek, na akci mátl slovy o královně

Americký prezident Joe Biden zakončil projev v americkém Connecticutu s tematikou regulace střelných zbraní slovy „Bůh ochraňuj královnu“. Naprosto tím zmátl novináře, ale i přihlížející přeživší násilných činů. Internet se mezitím baví i dalším Bidenovým skandálem, kdy prezident před zraky davu možná až příliš hřejivě objímal hvězdu ze seriálu Zoufalé manželky.

Americký prezident Joe Biden ve svých 80 letech stále kupí nekončící hromadu přešlapů, přeřeků a společenských faux pas. V posledních dnech se „blýskl“ dalšími dvěma překvapivými momenty.

Ve státě Connecticut ve městě West Hartford řečnil šéf Bílého domu na akci, která měla spojitost s regulací střelných zbraní. Volal po tvrdším přístupu a poznamenal, že k násilí se zbraní v ruce dochází v USA „každý zatracený den“.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Biden předával diplomy, pak se zřítil k zemi. Pomáhala mu ochranka, pád zachytily kamery

Jeho projevu přihlíželi obhájci regulace a lidé, kteří přežili útok střelnou zbraní. Ke konci projevu je Biden překvapil nečekaným zvoláním: „Bůh ochraňuj královnu, chlape,“ řekl americký prezident a následně s obtížemi hledal cestu pryč z pódia. Informoval o tom web USA Today.

Biden tím zmátl naprosto všechny. Přihlížející experti na Bílý dům ani novináři nedokázali vysvětlit, co tím americký prezident myslel. Možná tím odkazoval na britskou královnu Alžbětu II., jejíhož pohřbu se minulý rok účastnil. Možná jen zapomněl, že v Británii už vládne král Karel III., na jehož korunovaci nedorazil. Ale v jakém kontextu Biden slova říkal?

Mnozí lidé na sociálních sítích zvolání odsoudili jako výplod duševně neukotvené mysli. Novinář The Atlanticu Yoni Appelbaum se ale Bidena zastal a pokusil se jeho nečekaný citát z britské hymny vysvětlit.

„Biden má extrémně zvláštní zvyk ukončovat své projevy kryptickými frázemi, jejichž význam zřejmě zná jen on sám. ‚Bůh ochraňuj královnu,‘ řekl i po Trumpově zvolení. Zřejmě tím myslel něco jako ‚Bůh nám všem pomáhej‘,“ uvedl Appelbaum na Twitteru.

Osahávání hvězdy

Web New York Post upozornil na další podivnou situaci, ve které hrál Biden hlavní roli. V Bílém domě před zraky novinářů prezident přivítal americkou herečku a modelku Evu Longoriovou. Hvězda, která se proslavila v seriálu Zoufalé manželky, Bidena už v minulosti politicky podporovala.

I když se tedy oba dva znají, Biden ve čtvrtek večer přivítal ženu možná až příliš vřele. Novináři si všimli, že ji nejprve pevně objal nad pasem a následně rukama na zlomek vteřiny sjel k jejím prsou. V ten moment zasáhla sama herečka, která ruce 80letého prezidenta navedla do „bezpečnějších“ oblastí svého těla. Bidenovo počínání zachytily kamery.

Tagy: