Fanoušci West Hamu se v Praze střetli s těžkooděnci. Na policii útočili lahvemi a petardami

Fotbaloví fanoušci zapíjeli smutek i radost.

Oslavy fotbalu v Praze

Fanoušci londýnského fotbalového klubu West Ham se v noci na čtvrtek v centru Prahy střetli s policejními těžkooděnci při oslavách výhry ve finále Evropské konferenční ligy nad italskou Fiorentinou, uvádí britský tisk. Fanoušci odpalovali světlice a útočili na policisty lahvemi. O zraněných informace zatím nejsou.

Po finále Evropské konferenční ligy na stadionu v Edenu v pražských Vršovicích začali britští fanoušci proudit do okolí Staroměstského náměstí. V centru Prahy přitom už byly tisíce Britů, kteří neměli na zápas lístky a sledovali tedy televizní přenos v restauracích.

Střety se podle tisku rozhořely na náměstí poté, co se policisté pokusili slavícím fanouškům zabavit světlici. Příznivci West Hamu je totiž následně zasypali lahvemi a petardami. Podle jednoho ze svědků byli přitom v početní převaze. Policisté nakonec použili pepřový sprej, uvádí britská média.

SOUVISEJÍCÍ: Souček s Coufalem slaví triumf v Edenu. West Ham rozhodl proti Fiorentině v závěru

Už ve středu odpoledne policisté zasahovali v centru Prahy poté, co příznivci Fiorentiny v baru v Rytířské ulici napadli fanoušky West Hamu a tři zranili. Policie celkem zadržela 23 lidí. Pohyb a chování fotbalových fanoušků v metropoli policie monitorovala už několik dní před utkáním.

Tagy:
Staroměstské náměstí Praha Vršovice zábavní pyrotechnika West Ham United FC Sinobo Stadium ACF Fiorentina Evropská konferenční liga UEFA