Hromadná bitka ve Cvikově: Muži se mlátili tyčemi a klacky, krev tekla zřejmě kvůli ženě

Hromadná bitka před hernou ve Cvikově.

Hromadná bitka

Policisté na Českolipsku prošetřují hromadnou bitku na ulici, do které se měly zapojit dvě desítky lidí s klacky a tyčemi. Incident se stal před hernou ve Cvikově, podle svědků byl prý na počátku spor několika mužů kvůli jedné ženě.

„Incident, kterého se zúčastnil větší počet lidí, nyní prověřujeme pro důvodné podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví,“ potvrdila Ivana Baláková, mluvčí policie Libereckého kraje.

Počáteční část konfliktu natočil jeden ze svědků na svůj mobil. Na záznamu jsou vidět dvě skupiny lidí stojící proti sobě – zhruba deset proti čtyřem. Jeden z mužů v menší skupince má u sebe psa. Hádka graduje ve fyzický útok.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Bitka na akci komunistů. Došlo na pořezaný krk i údery půllitrem, Konečná přihlížela

„Slyšela jsem řev, tak jsem se podívala z okna a viděla jsem, jak se tam v chumlu mlátí tyčema a klackama, honili se sem a tam, pak přijela policejní auta a většina se rozutekla,“ popsala reportérovi CNN Prima NEWS jedna z obyvatelek ulice.

Přestože je na videu vidět, že někteří lidé skončili na zemi a podle svědků tekla i krev, záchranáři byli bez práce. Podle mluvčího záchranné služby ošetření odmítli a někteří policistům následně tvrdili, že se jim nic nestalo.

Verzí toho, co se přesně stalo, koluje Cvikovem několik. Vše mělo začít v herně, kde se u automatů sešlo několik mužů a jedna žena. Právě ta měla být předmětem sporu. Jeden muž měl dojem, že další muži ženu obtěžují, a oni se pro změnu cítili neprávem osočeni, protože prý žena obtěžovala je. Situaci navíc komplikoval alkohol, který měli někteří účastníci sporu v krvi, i to, že jeden z nich měl u sebe údajně hodně ostrého psa.

„Šli ven a on je začal nahánět s tím psem, bitka začala proto, že se báli toho psa,“ popsal reportérovi jeden z očitých svědků, který tvrdí, že pomáhal bitkaře od sebe odtrhávat.

Nakolik verze svědků odpovídají skutečnosti, teď musejí určit policisté. Práci jim usnadní kamerové záznamy. „Máme městský kamerový dohlížecí systém, takže všechno je zaznamenáno,“ prozradil starosta Cvikova Petr Vrabec. Ten kvůli hromadné bitce okamžitě svolal schůzku se zástupci policie i strážníků.

„Dozvěděli jsme se, že to policie vyšetřuje a že viníci a výtržníci budou potrestáni, což je pro mě zásadně důležité,“ zdůraznil starosta s tím, že ve městě jde o první podobný incident.

Zajímavé je, že obdobná bitka –⁠ za účasti více lidí –⁠ se odehrála i o den dříve v nedalekém Novém Boru. Podle policistů ale obě události nemají žádnou souvislost.

SLEDUJTE TAKÉ: Setkání voličů komunistické strany v Třeboni skončilo zásahem policie. Došlo na pořezaný krk i údery půllitrem. Všemu měla přihlížet europoslankyně a předsedkyně komunistů Kateřina Konečná.

Tagy: