Bitkař Volný zaujal zahraniční média. Takových útoků je ale u nás víc, míní Slováci

Poslanec Volný vyvolal ve sněmovně bitku.

Potyčka v českém Parlamentu, kterou vyvolal nezařazený poslanec Lubomír Volný, zaujala média okolních zemí. O fyzické konfrontaci několika poslanců informovala své čtenáře německá tisková agentura DPA i rakouská APA. Incident zaznamenala také přední slovenská média a pozornosti neunikl ani v Polsku.

„Debata o prodloužení nouzového stavu ve čtvrtek v českém Parlamentu eskalovala,“ napsala DPA. Čtenářům vysvětlila, že potyčka následovala poté, co se poslanec „ultrapravicového“ hnutí Jednotní – alternativa pro patrioty Lubomír Volný uchýlil k „osobním urážkám“ a předsedající Tomáš Hanzel mu vypnul mikrofon. DPA zmínila i to, že Volný byl ve Sněmovně bez roušky.

O „bitce v českém Parlamentu“ informuje rovněž rakouská agentura APA. Podle ní Hanzel vypnul Volnému mikrofon po „záplavě nadávek“. „Volný je považován za ostrého kritika koronavirových restrikcí a odmítá v Parlamentu nosit roušku, i když je to povinné,“ napsala agentura.

Zprávy DPA a APA o počínání českých poslanců převzala řada německých, rakouských i švýcarských médií.

Incidentu v Poslanecké sněmovně si všímají také přední slovenská média, přičemž portál hnonline.sk připomíná, že „na Slovensku máme o mnoho více zkušeností s fyzickými útoky v parlamentu“. Bulvární čas.sk poznamenal, že v českém Parlamentu „padla drsná slova“.

O „bitce“ v českém Parlamentu referovala též polská soukromá rozhlasová stanice RMF FM, která na svých internetových stránkách incident popisuje i s citacemi jeho účastníků.

Tagy: