Bitky, přepadení a rány pěstí: Královéhradecké nádraží se potýká s potyčkami výtržníků

Hlavní nádraží v Hradci Králové

Problémy u hlavního nádraží v Hradci Králové

Policie v Hradci Králové se v posledních měsících potýká s přibývající kriminalitou v okolí hlavního nádraží. Surové bitky, přepadení a hlasité roztržky jsou podle místních obyvatel na denním pořádku. Město přitom slibovalo důrazný přístup poté, co letos v lednu ubodal agresor na nádraží čtrnáctiletého chlapce.

Nejproblematičtějšími místy jsou obchodní dům s parkovištěm v bezprostřední blízkosti nádraží. O své zážitky se s reportérem CNN Prima NEWS podělil jeden ze zbitých kolemjdoucích. „Napadli mě. Přistálo mi pár ran do obličeje. Snažil jsem se od nich nějak odtrhnout,“ nastínil napadený student. „Natrhli mi tričko. Dostal jsem pěstí, z toho důvodu jsem měl pořezané rty od rovnátek,“ upřesnil mladík, podle kterého se na místě často střetávají pochybné partičky Romů a Ukrajinců.

ČTĚTE DÁLE: Důchody v Česku vzrostou o 355 korun, oznámila vláda. Průměr přesáhne 21 tisíc korun

„Schází se tam skupinky mladistvých z různých etnik. Jsou tam různé bitky o území ve svůj prospěch,“ dodala matka napadeného studenta.

Potíže s kriminalitou na královéhradeckém nádraží potvrdila i policejní mluvčí Iva Kormošová. „V této lokalitě řešíme 29 případů, z čehož dva jsou trestné činy týkající se výtržnictví. Ostatní záležitosti se týkají drobné majetkové kriminality nebo občanského soužití,“ dodala Kormošová.

Incidenty v okolí nádraží se zabývají rovněž městští policisté. „Bohužel v případě, že hlídka je na místě přítomná, nebo přijíždí, často na místě nikdo není,“ uvedla mluvčí městských strážníků Eva Kněžourová. Magistrát má ve spolupráci s policií v úmyslu vyslat na místo stálý monitorovací vůz. Strážníci vkládají naděje v to, že trvalá přítomnost hlídky a kamer agresory od dalších výtržností odradí.

Hradecké nádraží se potýká se zvýšenou kriminalitou dlouhodobě. Na začátku letošního roku veřejností otřásla násilná smrt teprve čtrnáctiletého chlapce. Vrahem byl jeden z místních bezdomovců a narkomanů. Důvodem ubodání byla zřejmě hádka o drogy.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Státní zástupce navrhne pro primátora Chomutova Hrabáče vazbu. Babiš chce jeho konec v ANO

Tagy: