Vražda v Hradci Králové: Pobodal chlapce, protože mu odmítl dát cigaretu?

Policie zasahuje na nádraží v Hradci Králové

Čtvrtečnímu útoku na dítě v kolejišti hradeckého nádraží předcházela podle informací redakce CNN Prima NEWS ostřejší výměna názorů po vznesení dotazu na cigaretu. Roli mohl hrát i spor týkající se drog. Policie z vraždy čtrnáctiletého chlapce obvinila dvaatřicetiletého muže z Hradce Králové.

Útočník patří podle místních mezi hradecké bezdomovce a narkomany, kteří se často kolem nádraží potloukají. Hádka, která útoku předcházela, se měla podle informací redakce CNN Prima NEWS týkat cigarety, kterou muž po chlapci chtěl. Když odmítl, vytáhl narkoman nůž a zaútočil.

ČTĚTE TAKÉ: Obětí vraždy v Hradci je 14letý chlapec. Obviněný ho podle policie ubodal kuchyňským nožem

„Obvinili jsme zadrženého 32letého muže ze zvlášť závažného zločinu vraždy,“ uvedla v pátek dopoledne k vraždě v kolejišti tamního nádraží mluvčí policie Iva Kormošová. Hrozit by mu měl trest 15 až 20 let ve vězení nebo výjimečný trest. Podle zjištění redakce CNN Prima NEWS údajně patřili jak útočník, tak oběť do zdejší romské komunity.

Pachateli se mezi místními přezdívá Orion a patří mezi známé firmy, přiblížil zpravodajský server iDnes.cz. Prý trpí psychickými problémy, pravděpodobně schizofrenií a je uživatelem tvrdých drog.

Podle rodiny zavražděného se chlapec se svým vrahem znal. „Nebral tvrdé drogy, kouřil jen trávu, ale myslím, že spolu měli nějaké kšefty, proto se tady mezi kolejemi sešli,“ uvedl bratranec oběti Josef D. pro zmíněný server.

Muž dítě podle detektivů napadl kuchyňským nožem ve čtvrtek vpodvečer v kolejišti hradeckého nádraží po předchozí hádce. Chlapec na místě následkům zranění podlehl.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Vražda čtrnáctiletého chlapce v Hradci Králové

Tagy: