Útočníkovi na Miraie hrozí mimořádně vysoký trest, říká právník. Ve hře je vězení i ušlý zisk

Mirai Navrátil utrpěl vážné zranění čelisti. Útočník ho mlátil kovovým boxerem.

Mirai v nemocnici

Útočníkovi, který se měl s kovovým boxerem pustit do zpěváka Miraie Navrátila, hrozí mimořádně vysoký trest. Ve hře může být až deset let vězení a k tomu ještě žaloba kvůli ušlému zisku, protože hudebník s kapelou musel rušit koncerty a účast na festivalech. Pro CNN Prima NEWS to řekl advokát se zaměřením na trestní právo Jan Vučka.

Muži, který měl populárního zpěváka údajně udeřit po koncertu britského hudebníka Eda Sheerana v Hradci Králové, hrozí letitý pobyt ve vězení, ale i finanční trest.

„Pachateli hrozí trestní stíhání pro trestné činy ublížení na zdraví a výtržnictví. Možný trest činí až deset let odnětí svobody, pokud by zranění bylo klasifikováno jako těžká újma na zdraví,“ sdělil Vučka.

ČTĚTE TAKÉ: Otazníky kolem Miraie: Útok nehlásil, praštil ho známý zpěvák kvůli partnerce, tvrdí zdroje

Doplnil, že zmíněných deset let platí spíše pro recidivisty, případně pokud jsou ve hře další vážné přitěžující okolnosti. „Teoreticky může být útočník odsouzen i pouze podmínečně,“ pokračoval právník.

„Kromě toho útočníkovi může být uložena náhrada škody, ať už v civilním nebo trestním řízení,“ řekl dále Vučka. Pro CNN Prima NEWS dále uvedl, že na místě je také otázka vymáhání ušlého zisku. „Lze očekávat, že se s náhradou škody přihlásí minimálně zpěvák, včetně škody kvůli odřeknutým koncertům, a zdravotní pojišťovna,“ dodal advokát.

Upřesnil však, že ve hře může být i fakt, že se muž proti zpěvákovi bránil a potyčku zahájil Mirai Navrátil. To musí objasnit policejní vyšetřování.

Zpěvák již dříve z nemocnice popsal své zranění. „Mám kus titanu a pár šroubů v hubě, protože mám na dvou místech zlomenou čelist, ale jinak žádné drama. Věřím, že budu asap dobrej,“ napsal na Instagramu Mirai Navrátil.

Podle informací deníku Blesk byl Mirai po koncertu Eda Sheerana v podroušeném stavu a snažil se družit s jistou dívkou. Ta však měla být zadaná a právě s jejím přítelem se měl Navrátil dostat do potyčky.

Web Super.cz naopak přišel s informací, že Mirai Navrátil měl mít poměr se známou Češkou a boxerem měl dostat od jejího partnera, který je prý rovněž populárním umělcem.

Tagy: