Bizarní video z bojiště: Ruský voják vykonával potřebu. Zaútočil na něj dron Ukrajinců

Ruští okupanti na Ukrajině, (11. června 2022)

Válka na Ukrajině (26.6.2022 8:00)

Po sociálních sítích kolují další záběry z bojů na Ukrajině. Na jednom z nich je vidět ruský voják, který v neobydlené oblasti zřejmě vykonával potřebu. Během toho na něj ale bezpilotní letoun ovládaný ukrajinskou armádou svrhnul výbušninu. Exploze byla tak silná, že okupant doslova ztratil půdu pod nohama. Autentičnost záběrů není možné v průběhu válečného konfliktu nezávisle ověřit.

„Ruský voják si šel ulevit do odlehlé oblasti, ale byl spatřen upraveným dronem ukrajinské armády, který poblíž něj svrhl výbušninu. Vypadá to, že vojáka zasáhl nějaký šrapnel,“ komentovala bizarní situaci stránka Visegrád 24.

Video se stalo hitem sociálních sítí. Záběrů, které mají dokumentovat útoky bezpilotních letounů na ruskou pěchotu, v posledních týdnech přibývá. Například k další kuriózní situaci došlo na konci května v Záporožské oblasti.

Tehdy průzkumný dron odhalil pozici ruského bojového vozidla ukrytého u obytného domu. Jeden z okupantů letoun zpozoroval a poslal mu na uvítanou gesto vztyčeného prostředníčku. Ukrajinci později místo vybombardovali a ruský obrněnec zlikvidovali.

V polovině května se zase na internetu objevilo video, na němž ruský voják pálil po Ukrajincích v Doněcké oblasti z raketometu RPG. Krátce poté na něj ale bezpilotní letoun ovládaný ukrajinskou armádou svrhnul granát. Výbuch byl tak silný, že okupanta vymrštil do vzduchu.

Tagy: